SOLİ FESTİVALİ GELECEĞİ AYDINLATTI

Enerji politikalarının siyasilere bırakılamayacak kadar hayati önem taşıdığını söyleyen EMO Mersin Şube Başkanı Atar, bilim insanları ve halkın görüşlerinin de dikkate alınması gerektiğini söyleyerek, Bu anlamda Soli Güneş Enerjisi Festivali geleceğe ışı

30.06.2014 13:08:12 0
SOLİ FESTİVALİ GELECEĞİ AYDINLATTI

Enerji politikalarının siyasilere bırakılamayacak kadar hayati önem taşıdığını söyleyen EMO Mersin Şube Başkanı Atar, bilim insanları ve halkın görüşlerinin de dikkate alınması gerektiğini söyleyerek, “Bu anlamda Soli Güneş Enerjisi Festivali geleceğe ışık tutmuştur” dedi.

 

Mezitli Belediyesi, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şubesi işbirliğinde düzenlenen “5. Soli Güneş Festivali” geleceğe ışık tuttu.

Festivali değerlendiren EMO Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, birçok etkinliğe imza atılan festivalin geleceğe ışık tutacak çalışmalara yön verecek verimlilikte olduğunu söyledi. Özellikle de festivale konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Haydar Aras’ın sunumuna değinen Atar, enerji politikalarına yön verenlerin uzmanların görüşlerini dikkate alması için uyarı yaptı. 

 

“GÜNÜ KURTARMAKTAN VAZGEÇMELİYİZ”

 

Türkiye’de yanlış enerji politikaları uygulandığını, buna bağlı olarak yenilenebilir ve çevre dostu enerji kaynaklarının kullanılmasının hayal olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aras’ın, görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini belirten Başkan Seyfettin Atar, Aras’ın Enerji Kooperatifleri önerisinin hayata geçirilmesi için de çağrı yaptı.

“Günü kurtarmak yerine yarın için pozitif değerler simgeleyen çalışmalar yapmak sürdürülebilir bir yaşam için çok önemlidir” diyen Başkan Atar, “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir. Değişen çağı yakalamalı, eski ‘felaketler’ çağını yakalamaya çalışmaktan vazgeçmeliyiz” diye konuştu.

Türkiye’nin enerji talebinin karşılanmasında nükleersiz çözüm üzerine konuşmalı, tartışmak gerektiğini belirten Seyfettin Atar, bu noktada güneşi kalbi Mersin’in önderliğinde hayata geçirilecek çevreci enerji politikaları ile geleceğe ışık tutmak gerektiğini söyleyen Atar, “Dünyamız bize emanet, gelecek nesillerimiz için temiz ve güvenli bir yaşam adına daha çok tüketim, daha çok kazanç hırsına yenilmemeliyiz” dedi.

 “BİLİME GÜVENMELİYİZ”

 Soli Güneş Festivali’nin bu yıl ilk defa yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının el ele vermesi ile gerçekleşmesinin organizasyonun gücüne güç kattığını da belirten Atar, sorunlara bilimsel veriler ışığında çözüm üretmek adına sergilenen işbirliğinin önemine dikkat çekti. “Türkiye’nin sorunu; çözüme bilimsel yollardan gitmemek, uzmanların görüşlerini kağıt üzerinden yaşama geçirememek” olarak tanımlayan Seyfettin Atar, festivalin bu algıyı değiştirmeye yönelik düzenlediği soysal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra bilimsel buluşmalar ile önemli bir buluşma zemini yarattığını ifade etti. Enerji politikalarının siyasilere bırakılamayacak kadar hayati önem taşıdığını bilim insanları ve halkın görüşleri dikkate alınarak şekillendirilmesi gerektiğini kaydeden Atar, “Biz bu zeminin oluşması için çalışmaya devam edeceğiz, bilime güvenmeliyiz” dedi.

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04