ŞİŞLİ KENT KONSEYİ?NİN VERDİĞİ YEMEK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Şişli Belediyesi?nin ev sahipliğinde ve Şişli Kent Konseyi organizasyonuyla gerçekleşen yemeğe, Şişli ilçesinde yer alan bütün sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Belediye Haberleri 31.03.2017 08:06:18 0
ŞİŞLİ KENT KONSEYİ?NİN VERDİĞİ YEMEK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Şişli Kent Konseyi 24 Mart Cuma günü Şişli’deki Radisson Blu Hotelde bütün paydaşlarını bir araya getirdiği bir akşam yemeği düzenledi. Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Şişli Kent Konseyi organizasyonuyla gerçekleşen yemeğe, Şişli ilçesinde yer alan bütün sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

 

Federasyonlar, Konfederasyonlar, Vakıflar, Dernekler, Odalar, Gazeteciler, Muhtarlar, Üniversiteler ve çeşitli siyasi parti temsilcilerinin katıldığı yemek oldukça büyük bir ilgi gördü. 460 kişiyi aşkın davetlinin katıldığı yemekte Şişli Kent Konseyi Başkanı Yavuz Meri, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat birer konuşma yaptı.

 

Konuşmaların tamamında katılımcı demokrasinin önemi vurgulanırken, Hayri İnönü yaptığı konuşmada: “Bu akşam burada katılımcı demokrasinin en güzel örneğini yaşıyoruz. Yerel yönetimlerde toplumsal katılım ve mutabakat zemininin yaratılması önemlidir. Şişli bu konuda örnek olabilecek toplumsal alt yapıya sahiptir” dedi.

 

Referandum sürecinde parti olarak bir kampanya yürütmediklerini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cemal Canpolat; “Halkla birlikte bütün farklılıklarımızı bir araya getiren bir çalışma yürütüyoruz. Şişli Kent Konseyi de bu akşam bunun en güzel örneğiyle bizleri bir araya getirdi” şeklinde konuştu.

 

Şişlilileri kentleri hakkında söz sahibi olmak için Şişli Kent Konseyi çalışma gruplarına katılmaya davet eden Şişli Kent Konseyi Başkanı Yavuz Meriç; “Bizler Şişli Kent konseyi olarak bir arada olmanın sadece belli bir zümrenin veya belli çıkar gruplarının yararına olacak kararlar alarak mümkün olmayacağını düşünüyoruz. Eğer biz bir milletsek ve bir arada huzur içerisinde yaşamak istiyorsak; büyüğünden küçüğüne, kadınından erkeğine, Müslümanından Gayrimüslimine, azınlığından çoğunluğuna; ırk, din, dil aidiyet gözetmeksizin hepimizin ortak yararını düşünerek adımlarımızı atmalıyız. Bu coğrafyada yetmiş iki buçuk millet bu güne kadar bu şiarla gelebildik. Bizim en büyük gücümüz zor zamanlarda kenetlenebilme gücümüzdür. Biz bugünlere kadını erkekten aciz görerek, bir milleti diğerine kırdırarak, bir dinin veya mezhebin mensubunu öbüründen üstün görerek gelmedik. Bu gün bizi bu biçimde ayrıştıranlar kim olursa olsun karşılarında kararlı bir irade bulacaklarını göreceklerdir. Biz bugün burada Şişlililer olarak her kesimden insan, hepimizi ilgilendiren kararlara karşı ortak bir duruş sergileyebileceğimizi göstermek üzere bir aradayız” dedi.

 

Birlik ve beraberlik duygusunun hakim olduğu geceye katılan misafirlerin oldukça memnun kaldığı görüldü.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL//ŞİŞLİ


35.9° / 21.3°
  • BIST 100

    10400,5%-0,77
  • DOLAR

    32,19% -0,12
  • EURO

    34,92% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2402,64% -0,38
  • Ç. ALTIN

    3869,27% 0,00