SİNEK UÇURAN DOĞA ÂŞIKLARI

OLTACILARDER bu güne kadar yaptığı anlamlı ve bilgilendirici etkinliklere bir yenisini daha ekledi ve ülkemizde sınırlı sayıda doğa aşığı amatör olta balıkçısının yapabildiği yapay sinek bağlama ve Fly Fishing atış öğrenimi programını başlattı.

Türk Dünyasından Haberler 30.01.2014 07:43:01 0
SİNEK UÇURAN DOĞA ÂŞIKLARI

Merkezi Ankara’ da bulunan, Türkiye’ nin birçok bölgesinden üyesi olan Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği yine bir ilke imza atıp bugüne kadar malzeme yetersizliği, yapım ve atış zorluğu nedeniyle ülkemizde amatör balıkçılar tarafından çok fazla rağbet görmese de imrenilerek seyredilen bir avlanma tekniğini üyeleri ile birlikte çalışmaya başladı.

 Dünyada Fly Fishing olarak adlandırılan bu method “Türkçe adıyla yapay sinek ile balık avı” ;

Özel olta takımları kullanılarak doğadaki sinek, böcek ve balıkların yapay taklitleri ile avlanma tekniği olarak biliniyor.

 Amatör Olta Balıkçılığının bilinçli yapılabilmesi için çalışma ve araştırmalar yapmak, çevrenin ve sulak alanların korunması için yapılan araştırmaları desteklemek ve özendirmek üzere 2009 yılı başında kurulan OLTACILARDER bu güne kadar yaptığı anlamlı ve bilgilendirici etkinliklere bir yenisini daha ekledi ve ülkemizde sınırlı sayıda doğa aşığı amatör olta balıkçısının yapabildiği yapay sinek bağlama ve Fly Fishing atış öğrenimi programını başlattı.

 Bugüne kadar yapılmışın en kapsamlısını yapmayı hedefleyen OLTACILARDER, Fly atış çalışmasının sonuncusunu ülkemizde Fly Fishing ile avcılık yöntemine gönül verenlerinde destekleriyle hafta sonu Ankara Mavi Göl’ de onlarca dernek üyesiyle birlikte gerçekleştirdi.

   OLTACILARDER Yönetim Kurulu Başkanı M.Serkan İNANÇ,

 “Dernek olarak öncelikli amaçlarını; sonraki nesillere sürdürülebilir bir doğal hayat bırakabilmek için ülkedeki amatör olta balıkçısı doğa aşığı kişileri bir araya getirerek bu güzel hobiyi doğaya en az zararla yapabilmeyi sağlayabilmek, bunu yaparken de koruma ve kontrolün neredeyse sıfır olduğu ülkemizde gönüllülük esasıyla çalışarak ilgili kurum ve kuruluşlara yardımcı olmaya çalışmak olarak özetleyebiliriz”  dedi.

 Amatör ve sportif balık avcılığının bu dönemde durgunlaştığına dikkat çeken İnanç bu durgun zamanı fırsat bilerek haftada iki günlük bir eğitim programı oluşturduklarını, hafta içi “Fly Bağlama” hafta sonlarında da “Fly Atış” konularında çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI/ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04