SİNCANLILAR İNTERNET BAĞIMLILIĞINA KARŞI UYARILDI

Sincan Belediyesi, vatandaşları internet bağımlılığı konusunda uyardı.

29.02.2016 12:08:27 0
SİNCANLILAR İNTERNET BAĞIMLILIĞINA KARŞI UYARILDI

Sincan Belediyesi, vatandaşları internet bağımlılığı konusunda uyardı. Belediye tarafından düzenlenen “Pek Bakmadığımız Açıdan Bağımlılık” konulu seminerde bağımlılığın sadece kimyasal maddelerle sınırlı olmadığına dikkat çekildi. Doç. Dr. Sinan Canan, çocukların ve gençlerin internet ve sosyal medya da dahil, her türlü bağımlılığa karşı korunması gerektiğini vurguladı.

Bağımlılıkla mücadele kapsamında ailelere ve gençlere ulaşmaya devam eden Sincan Belediyesi, Şubat ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında “Pek Bakmadığımız Açıdan Bağımlılık” konulu bir programa ev sahipliği yaptı. Lale Konferans Salonu’nda Doç. Dr. Sinan Canan’ın sunumuyla gerçekleşen seminerde vatandaşlar, internet ve sosyal medya bağımlılığı konusunda bilinçlendirildi. Bağımlılığın sadece kimyasal maddelerle sınırlı olmadığına dikkat çeken Canan, “İnsanları günlük faaliyetlerinden alıkoyan, zihninin ve bedeninin sağlıklı işlev görmesini engelleyen onlarca farklı bağımlılık türü mevcut. Bir kaç yıl önce hiç düşünemediğimiz bağımlılıklar, bu gün hayatımızı tehdit etmeye başladı. İnternet ve sosyal medya bağımlılığı da bunlardan birisi” dedi.

KONFOR VE LÜKS BAĞIMLILIK YAPIYOR

Konfor ve lüksün hızla bağımlılık yapan unsurlar olduğunu söyleyen Canan, bağımlılığı körükleyen en önemli etkenin “haz” olduğunu belirtti. Canan, “Neticede bağımlılık yapan sinirsel süreçlerin temelinde tatmin mekanizması yer alır. Fakat bu mekanizmanın aşırı uyarımla kötüye kullanılması, ayar noktalarını değiştirerek, doğal olmayan dozlarda tatmin arama ve bağımlılık sürecini başlatır” diye konuştu.

DOĞAL BESİNLER TÜKETİN

Bağımlılıkla mücadele konusunda bir takım önerilerde de bulunan Canan, sade, doğal bir yaşam ile doğal besinler tüketmenin, kişiyi bağımlılıktan uzak tutacağını ifade etti. Canan, “Özellikle de zihni günlük sorunlardan ziyade büyük problemlere yöneltecek, yaşamın mucizelerine gözleri açık nesiller yetiştirmeyi sağlayacak bir yaklaşım, gelecek nesilleri bu kısır döngüden bir nebze olsun uzak tutabilir” dedi.

Bağımlılığa karşı mücadelenin çeşitli eğitici programlarla desteklenmesini sağlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, yeni bağımlılık türü olan internet bağımlılığı farkındalığının toplumda henüz gelişmediğini belirtti. Başkan Tuna, "İnternet kullanımı günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Bu sebeple bugün hayatımızı özellikle gençlerimizi tehdit eden bu bağımlılık türünü az denebilecek oranlarda fark ediyoruz. Özellikle gençlerimiz, kendilerini hedef alan bu tehlike ile okulunda başarısızlıklarla karşılaşabiliyor, ailesi ve çevresiyle olan ilişkilerinde gitgide azalma yaşıyor. Bugün bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen bağımlılık konusunu hep birlikte çözeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19