SİNCANDA OKUL KANTİNLERİNE ZABITADAN YAKIN TAKİP

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte Sincan Zabıtası, okul denetimlerine başladı. Okulların kantinlerini ve çevrelerini kontrol altında tutan zabıta ekipleri, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için çalışıyor. Kantinleri belirli periyotlarl

Gündem 5.10.2015 10:21:15 0
SİNCANDA OKUL KANTİNLERİNE ZABITADAN YAKIN TAKİP

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte Sincan Zabıtası, okul denetimlerine başladı. Okulların kantinlerini ve çevrelerini kontrol altında tutan zabıta ekipleri, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için çalışıyor. Kantinleri belirli periyotlarla denetleyen ekipler, okul önünde çevre ve görüntü kirliliğinin de önüne geçiyor.

Sincan Belediyesi, okulların açılması ile birlikte okul denetimlerini artırdı. Eğitim öğretim dönemi boyunca belli periyotlarla okulların kantinlerini denetleyen belediye, okul çevrelerindeki seyyar satıcılara da göz açtırmıyor. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlığına önem veren Sincan Belediyesi, okul kantinlerini denetleyerek sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlıyor. Kantinlerde gazlı içecek, kızartma ve cips satışı yapan kantincilere idari yaptırım uygulayan Sincan Belediyesi zabıta ekipleri, dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklara ve obeziteye karşı önlem alıyor. Kantin yöneticileri sağlıklı besinler hakkında bilgilendiren ekipler, amaçlarının öğrenci sağlığını korumak olduğunu belirtti.

KANTİNLERE SIKI KONTROL

Zabıta ekipleri, belediye sınırlarında kantin ve kafeteryaya sahip okullarda yapılan denetimde, genel temizlik, sağlık karnesi, iş kıyafeti, kaliteli gıda malzemesi, ürünlerin son kullanma tarihi gibi konularda denetim yaptıklarını, olumsuz herhangi bir durumla karşılaşmadıklarını kaydetti. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Sık sık bu tür denetimler yapıyoruz. Amacımız öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde beslenmesidir.” dedi.

GAZLI, YAĞLI GIDALARA SON

Zabıta ekipleri tarafından sık sık denetlenen kantinlerde gazlı içecek, kızartma, cips gibi besin değeri düşük obeziteye ve dengesiz beslenmeye sebep olabilecek gıda ve içeceklerin satılmasına izin verilmiyor. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için kantinlerde ayran, süt, taze sıkılmış meyve suyu, meyve ve yoğurt gibi kalsiyum ve vitamin deposu ürünlerin satılması sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye uymayan kantincileri önce uyaran, tekrarı halinde ise idari yaptırım uygulayan zabıta ekipleri, velilerden de büyük destek gördüklerini söylüyor. Velilerin de destek verdiği denetimlerin ilçede rahatça hayata geçmesi bekleniyor.
Başkan Tuna, çocuklara gazlı içecek ve fast food ürünleri yerine süt, ayran, portakal suyu ve meyve tüketmelerini tavsiye etti.

OKUL ÖNLERİ GÜVENLİ

Sincan Belediyesi yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla okul önlerindeki denetimlerini artırdı. Zabıta Ekipleri yaptığı denetimlerle gürültü kirliliğine neden olan ve okul önlerinde denetimsiz gıda satışı yapan seyyarlara karşı bir dizi önlem alıyor. Öğrencilerin sağlığını tehlikeye atabilecek gıda ürünlerinin ya da uyuşturucu madde satışlarının önüne geçmek için başlatılan denetimler eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek.

 

GÖZ AÇTIRILMIYOR

Kurallara uymayan seyyar satıcılara yasal işlem uygulayan Zabıta Ekipleri, öğrencilerin sağlığını tehdit ederek denetimsiz gıda satanlara karşı tüm okul çevrelerinin sıkı bir denetime tabi tutulduğunu belirtti. Velilerin ve okul yönetimlerinin de bu konuda dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Zabıta Ekipleri, bu konuda vatandaştan okul önlerinde satış yapan seyyarların Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bildirilmesini istedi.

Sincan Belediyesi Zabıta Ekiplerine ulaşmak isteyenler 444 4 762 numaralı telefonu arayabilir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30