SİNCAN`DA ZABITA DENETİMİNDE ?MOBİL UYGULAMA? DÖNEMİ

Sincan Belediyesi denetimlerinde sahadan veri toplayan ?mobil uygulamaya? geçti.

Belediye Haberleri 3.07.2016 11:22:38 0
SİNCAN`DA ZABITA DENETİMİNDE ?MOBİL UYGULAMA? DÖNEMİ

Sincan Belediyesi denetimlerinde sahadan veri toplayan “mobil uygulamaya” geçti. Ramazan Bayramı öncesi tatlı ve şekerleme üretim merkezlerinde büyük bir denetim gerçekleştiren Sincan Belediyesi zabıta ekipleri, tespit ettikleri ihlalleri mobil uygulama aracılığıyla fotoğraf ve videolarıyla birlikte anında merkeze iletti. Uygulama ile ekipler arasında koordinasyon sağlanırken şeffaflık da sağlanmış oluyor.

 

Sincan Belediyesi, bilişim alanındaki yenilikleri, hizmet alanlarında uygulamak için birbirinden önemli projelere imza atıyor. Teknolojiyi hizmete dönüştüren Sincan Belediyesi şimdi de denetimlerini mobil uygulama ile gerçekleştiriyor. Sincan Belediyesi, tatlı ve şekerleme üretim merkezlerinde ‘Ramazan Bayramı’ öncesi büyük bir denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, işletmelerin üretim ve depolama alanları, kullanılan gıda malzemeleri, iş elbiseleri ve hijyen koşulları mobil uygulama kullanılarak tek tek kontrol edildi. Zabıta ekipleri, tespit ettikleri ihlalleri fotoğraf ve videolarıyla birlikte anında merkeze iletti. Kurallara uymayan işletmeler hakkında, mobil uygulamadan gelen bilgiler çerçevesinde tutanak tutularak anında idari yaptırım uygulandı. Kurallara uyan işletmelere ise teşekkür edildi.

 

Uygulama ile ekipler arasında koordinasyon sağlanırken, itirazların da önüne geçildiğini söyleyen Sincan Belediyesi Zabıta Denetim Amiri, “Mobil uygulama ile belediye birimlerimizin sahadan veri toplama işini daha etkin bir şekilde yapmasını hedefledik. Uygulamanın devreye girmesi ile hem veri akışı hem de karar alma süreçleri hızlandı. Böylelikle belediyemiz ciddi anlamda bir zaman ve maliyet tasarrufu sağlamış oldu” dedi.

Sincan Belediyesi Zabıta ekiplerinin ilk durağı bir pastaneydi. Gerek satış tezgahları gerekse fırınları denetleyen zabıta, bitkisel yağları açıkta tutan işyerine uyarı cezası uyguladı. Ardından bir aktara giren zabıta ekipleri burada da bazı gıda maddelerinin dışarıda ve açıkta satıldığını tespit etti. Fotoğraf ve video ile durumu kayıt altına alarak online olarak anında merkeze gönderen zabıta ekipleri, açıkta duran her bir gıda maddesi için işletmeye 219 TL para cezası kesti.   

Sincan belediyesi zabıta ekipleri tatlı imalathanelerini de denetledi. Hijyen kuralarına harfiyen uyan bir işletmeye Sincan Belediyesi denetim ekibi teşekkür etti. İlçedeki esnaf ile sürekli istişare halinde olduklarını ifade eden Sincan Belediyesi Zabıta Amiri Enis Şenses, kurallara uymayanlara ceza kestiğimiz gibi, halkın sağlığını da gözeten işletmelere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Denetimleri belediye binasındaki merkezden online olarak takip eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Zabıta, Fen İşleri, İmar ve Mali Hizmetler müdürlükleri tarafından kullanılan uygulama ile belediye personelleri sahada gördükleri eksiklikleri ve ihlalleri anında cep telefonlarında ya da tabletlerinde yüklü uygulama ile merkeze iletiyor. Bu sayede bizim temel düsturumuz olan şeffaflık ve adalet azami ölçüde sağlanmış oluyor. Sincan’da genel olarak esnafımız duyarlı. Ciddi problemlerle karşılaşmıyoruz. Sincan’daki duyarlı esnaf kardeşlerimize duyarlılıkları için şükranlarımı sunuyorum” dedi.   

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 
 

32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19