SİNCAN?DA ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE KÜLTÜR GEZİSİ

Sincan?dan Çanakkale?ye çıkarma... Sosyal Belediyecilik yaklaşımı ile anlayışı pek çok ilçeye örnek olan Sincan Belediyesi, Kültür Gezilerini şehit aileleri ve gazileri ile de buluşturdu.

10.06.2015 13:43:57 0
SİNCAN?DA ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE KÜLTÜR GEZİSİ

Sincan’dan Çanakkale’ye çıkarma... Sosyal Belediyecilik yaklaşımı ile anlayışı pek çok ilçeye örnek olan Sincan Belediyesi, Kültür Gezilerini şehit aileleri ve gazileri ile de buluşturdu. 5 bin vatandaşa Çanakkale Bursa’yı görme fırsatı sunan belediye, son seferini ise şehit yakınları ve gazilerle yaptı. Çanakkale Şehitliğinde de duygusal anlar yaşayan aileler, Sincan Belediyesine bu örnek hizmet için teşekkür etti.

“Örnek Belediye” yine örnek bir hizmete imza attı. Kültür Gezileri kapsamında Sincan’da yaşayan şehit ailelerini ve gazileri Bursa ve Çanakkale’yi görme fırsatı sunan Sincan Belediyesi, büyük takdir topladı. Yaklaşık 200 vatandaşı gezi ile buluşturan belediye, 2 gün boyunca Çanakkale ve Bursa’nın tarihi ve kültürel değerleri vatandaşa gezdirdi. Çanakkale ve Bursa’daki tarihi ve kültürel yerleri gezen aileler, unutmamanın huzurunu yaşarken Çanakkale Şehitliğinde de duygusal anlar yaşadı.

Çanakkale gezisinden çok memnun kalan şehit aileleri ve yakınları; “Sincan Belediyesi’nin bizlere gösterdiği ilgiden çok memnunuz. Belediyemiz bize her türlü imkanı sağlamak için seferber olmuş durumda. Bize bu imkanı sağlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya teşekkür ederiz." dedi.

TARİHİ MEKANLAR VE ŞEHİTLİK

4 otobüs halinde yaklaşık 200 kişilik kafile, Çanakkale Şehitliği ve kentin diğer tarihi mekanlarını gezme fırsatı buldu. 2 gün süren gezide, Şehitler Abidesi, Anzak Koyu, Alçıtepe, Mecidiye Şehitliği, Kilitbahir, Fevzi Çakmak Anıtı, Şehitler Abidesi, Seddülbahir gibi Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı tarihi yerler ziyaret edilirken duygu dolu anlar yaşandı.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, vatanı uğruna canını seve seve feda eden şehitlerin, ailelerinin birer emanet olduğunu hatırlattı. Tuna, şehit ailelerine her zaman değer verdiklerini ve bu tür gezi etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

 

artuklu haber ajansı-ankara


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00