SİNCAN?DA MESNEVİ SOHBETLERİNE BÜYÜK İLGİ

Sincan?da Kültür ve Sanat etkinlikleri Mesnevi Sohbetleri ile devam ediyor. Mevlana?nın ?Birlik Dükkânı? olarak özetlediği Mesnevi eserinin anlatıldığı sohbete Sincanlılar büyük ilgi gösterdi. Yazar Dursun Ali Taşçı tarafından anlatılan sohbette, Mevlana?

8.05.2015 10:31:22 0
SİNCAN?DA MESNEVİ SOHBETLERİNE BÜYÜK İLGİ

Sincan’da Kültür ve Sanat etkinlikleri Mesnevi Sohbetleri ile devam ediyor. Mevlana’nın “Birlik Dükkânı” olarak özetlediği Mesnevi eserinin anlatıldığı sohbete Sincanlılar büyük ilgi gösterdi. Yazar Dursun Ali Taşçı tarafından anlatılan sohbette, Mevlana’nın ruhu şad edilirken eserleri de yüzlerce kişiye ulaştı.

Sincan’da Mevlana eserleriyle anıldı. Mayıs Ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Sincanlılar, Mesnevi Sohbetlerinde bir araya geldi. Lale Meydanı Lale Konferans Salonunda düzenlenen sohbetlere katılan Sincanlılara, Mevlana’nın eşsiz eseri Mesnevi anlatıldı. Beraberce yaşamanın güzelliklerinin anlatıldığı sohbette katılanların kalpleri huzur ve dostlukla doldu. Bütün bir yıl boyunca Mesnevi eserinin ele alınacağı sohbetlerde Mevlana’nın hayatı ve öğretileri izleyenlerle buluşmaya devam edecek.

Hz. Mevlana’nın nesillerini aşan bilgeliğine vurgu yapan Yazar Dursun Ali Taşçı; “Hz. Mevlana öğretileri ve yaşam şekli ile örnek alınacak çok önemli bir bilgindir. Mesnevi sadece ülkemizde değil dünyada el üstünde tutulan ve çocuklara öğretilmeye çalışılan öğretiler ile doludur. Mesnevi’yi anlamak Hz. Mevlana’yı anlamaktır. Mevlana’yı anlamak ise doğru yaşamayı öğrenmektir.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79