SİNCAN?DA DONDURMA TEZGAHLARI`NA ZABITA DENETİMLERİ

Hava sıcaklıklarının artmasıyla tezgahlardaki yerini alan dondurma Sincan Beşediyesi Zabıta Ekipleri tarafından denetlenmeye başladı

1.05.2015 13:35:06 0
SİNCAN?DA DONDURMA TEZGAHLARI`NA ZABITA DENETİMLERİ

 Hava sıcaklıklarının artmasıyla tezgahlardaki yerini alan dondurma Sincan Beşediyesi Zabıta Ekipleri tarafından  denetlenmeye başladı

Sincan Zabıtası, hava sıcaklıklarının artmasıyla tezgahlardaki yerini alan dondurmaları denetlemeye başladı. Büyük küçük herkesin severek tükettiği dondurmanın sağlık kurallarına uygun olup olmadığını kontrol eden Zabıta, dondurma üretimi yapan firmaları da uyardı. Dondurmanın saklanma koşulların sağlık açısından çok önemli olduğunu ifade eden Sincan Zabıtası, denetimlere devam edeceklerini belirtti.

7 gün 24 saat hizmet veren Sincan Zabıtası, vatandaşın sağlığını korumak için gıda denetimlerini sürdürüyor. Vatandaşın sağlıklı, hijyen ortamlardan çıkan gıdaları tüketmesi için ilçe genelinde büyük uğraş veren Zabıta, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşın vazgeçilmezleri arasına giren dondurmanın imalathanelerini ve satış noktalarını denetledi. Özellikle açıkta satış yapan dükkanların satış yapma yetkisi olup olmadığını inceleyen ekipler, ruhsat ve izni olmayan işyerleri açıkta dondurma satışı faaliyetinden men edildi. Pastane ve diğer dondurma imalat ve satış yerlerinin de ruhsat ve üretim izin belgeleri kontrol eden zabıta ekipleri, hijyen kurallarına uyulması yönünde de ikaz ve uyarılarda bulundu.

Kurallara uymayan işyeri sahipleri hakkında mevzuat hükümleri çerçevesinde yasal işlem uygulayan Sincan Zabıtası, her ne şekilde olursa olsun gıda maddelerinin açıkta satışına izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

Uygunsuz koşullarda saklanarak satışa sunulan dondurmaların çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirten Sincan Belediyesi Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Vatandaşımızın sağlığı bizim için çok önemli… Zabıta ekiplerimiz 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Havaların ısınmasıyla özelliklere çocukların çok sevdiği dondurmanın da uygun koşullarda vatandaşımıza ulaşması için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek için denetimlerimizi artırarak devam ettireceğiz.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,2%1,45
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,98% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2502,96% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,00