SİNCAN BELEDİYESİNDEN KARDEŞ KENTLERE İFTAR

Sincan Belediyesi, kardeş belediyelerde iftar çadırları kuruyor. Uzakları yakına getiren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, kardeş belediyelerden Kosova, Makedonya ve Bosna Hersek?te iftarlar veriyor.

30.06.2015 15:16:32 0
SİNCAN BELEDİYESİNDEN KARDEŞ KENTLERE İFTAR

Sincan Belediyesi, kardeş belediyelerde iftar çadırları kuruyor. Uzakları yakına getiren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, kardeş belediyelerden Kosova, Makedonya ve Bosna Hersek’te iftarlar veriyor. Ramazan Ayı boyunca gönül sofraları kuran belediye, Anadolu Mutfağının seçkin tatlarıyla farklı kültürleri aynı masada buluşturuyor.

Ramazan Ayı’nda mekanlar farklı olsa da dualar ve gönüller bir... Sincan Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca Kosava’nın Prizren, Bosna Hersek’in Doboy Yug ve Travnik, Makedonya’nın ise Struga şehirlerinde iftar sofraları kuruyor. Her gün yüzlerce kişiye iftar veren belediye, dostluk ve kardeşlikte sınırların yok olduğunu gözler önüne seriyor. Kardeşleri ile birlikte iftar yapmak için Kosova’ya giden Sincan Belediyesi heyeti, oruçlarını kardeşleri ile birlikte açtı.

Ramazan Ayı’nın birlik ve beraberlik olduğunu her fırsatta vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Kardeş Belediyelerimiz Kosova Prizen Belediyesi, Bosna Hersek’in Doboy Yug ve Travnik Belediyesi, Makedonya’nın Struga Belediyesi sınırlarında düzenlediğimiz iftar yemekleri ile yurt dışındaki kardeşlerimiz ile aynı sofrada olmasak da gönüllerimizdeki dualarda bir araya geliyoruz. Bu kutlu ayın ruhunu dünyada da yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

İYİLİK SOFRALARI KURULUYOR

3 ülkede 4 noktada iftar çadırları kuran Sincan Belediyesi, iyilik sofralarında dualarda kardeşleri ile buluşuyor. Yüzerce kişiye iftar yemeği veren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Vakit iyilik vakti, bu ramazan ve her zaman’ diyerek yola çıktık. Bu yıl ramazan ayındaki iftar çadırlarımızı da artırdık. İlçemizdeki ihtiyaç sahiplerimize de gıda kolilerimiz dağıtılmaya devam ediyor.“ dedi.

KOSOVA TURU

Kardeşleri ile birlikte iftar yapmak için Kosova’nın Prizren kentine giden Sincan Belediyesi heyeti, Belediye Başkanı Ramadan Muja’yı da ziyaret etti. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın selamını ileten heyet, belediye meclisindeki oturuma da katıldı. Prizen’in tarihi ve kültürel değerlerini de görme fırsatı yakalayan heyet, Kosovalı kardeşleri ile aynı sofrada oruçlarını açtı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07