SİNCAN BELEDİYESİNDEN KADINLAR GÜNÜ?NE ÖZEL PROGRAM

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü?ne özel etkinlikte Sincanlı kadınlarla bir araya geldi. Başkan Tuna, etkinliğe katılan tüm kadınlara tek tek gül hediye etti.

9.03.2016 10:52:25 0
SİNCAN BELEDİYESİNDEN KADINLAR GÜNÜ?NE ÖZEL PROGRAM

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel etkinlikte Sincanlı kadınlarla bir araya geldi. Başkan Tuna, etkinliğe katılan tüm kadınlara tek tek gül hediye etti.

Sincan Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine kadın çalışanlarına gül hediye ederek başladı. Gün boyunca kutlamalara devam eden Sincan Belediyesi, Lale Konferans Salonu’nda düzenlediği programla yüzlerce kadını bir araya getirdi. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da kadının toplumdaki önemini hatırlatmak için programlara katıldı. Başkan Tuna, katılan tüm kadınların gününü tek tek kutlayarak, kendilerine gül hediye etti. Sincanlı kadınlar, Başkan Tuna’nın elinden gül almanın mutluluğunu yaşadı. Sincanlı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Sinan Yağmur’un “İnsan, Kadın Erkek Gözetilmeksizin Allah’ın Yeryüzünde Halifesidir” konulu söyleşisiyle de unutulmaz bir gün yaşadı.

Kadınlara pozitif ayrımcılık konusunda örnek çalışmalara imza atan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, kadınları toplumun mihenk taşı olarak nitelendirdi. Kadınların ev ekonomilerine destek olmalarını sağlamak amacıyla bir takım çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Başkan Tuna, “Üreten Hanımlar Pazarı ile Sincanlı hanım kardeşlerimizin ev ekonomilerine katkı sağlamasına imkan verdik. Artık kendi ayaklarının üzerinde duran bireyler haline geldiler. Zabıta Müdürlüğümüze başvuran hanımlar, hiçbir ücret ödemeden bir tezgah sahibi oluyor ve ailesine katkıda bulunabiliyor” dedi.

HANIMLARA ÖZEL MEKANLAR

Sadece kadınlara özel sosyal yaşam alanları oluşturduklarını da söyleyen Başkan Tuna, “Hanım kardeşlerimize özel düzenlediğimiz yaşam alanlarıyla kendilerine çoğu konuda pozitif ayrımcılık sağlıyoruz. Ev işlerinden arta kalan boş zamanlarını değerlendirebilecekleri Hanımlar Konaklarımızı, hanım kardeşlerimiz için hizmete açtık. Ücretsiz pazar servisi uygulamamız ile de hanım kardeşlerimizin pazar yükünü hafiflettik” diye konuştu.

YÜZLERCE KADINA GÜL HEDİYE ETTİ 

Konuşmasının ardından yüzlerce kadına gül hediye edip 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Tuna, “Dünyayı erkekler yönetir, erkekleri de hanımlar… Dolayısıyla siz hem dünyayı hem de evinizi yönetiyorsunuz. Size bir gün değil 365 günün tamamını atfetmek en doğrusudur” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04