SİNCAN BELEDİYESİNDEN İLAÇLAMA SEFERBERLİĞİ

Sincan?da sokaklar ilaçlanıyor. Uçan haşeratlar ve larvalarla mücadele için her gün akşam 19.00 23.00 saatleri arasında ilçedeki sokakları ilaçlayan temizlik ekipleri, filosuna kattığı 2 adet ilaçlama aracı ile de daha hızlı ve daha kolay ilaçlama yapıyor

2.09.2015 10:37:59 0
SİNCAN BELEDİYESİNDEN İLAÇLAMA SEFERBERLİĞİ

Sincan’da sokaklar ilaçlanıyor. Uçan haşeratlar ve larvalarla mücadele için her gün akşam 19.00 23.00 saatleri arasında ilçedeki sokakları ilaçlayan temizlik ekipleri, filosuna kattığı 2 adet ilaçlama aracı ile de daha hızlı ve daha kolay ilaçlama yapıyor.

Sincan Belediyesi, ilçedeki ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik ekipleri, ilçede sivrisinek, karasinek ve larvalara yönelik olarak ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ilçe merkezinde yaşayan halkın yaz aylarında bolca vakit geçirdiği parklar ve yeşil alanlar ekipler tarafından özenle ilaçlanıyor. Bunun yanı sıra mahalleleri de her akşam ilaçlayan belediye, ilaçlama için son teknolojinin kullanıldığı araçlar kullanıyor. Gündüzleri larvalarla mücadele eden ekipler, akşamları da uçan haşeratlara karşı ilaçlama yapıyor.

Vatandaşın rahatça evlerinde oturmaları için ilaçlama çalışmalarını arttırdıklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Yaz aylarında vatandaşlarımız sıcak havalar dolayısıyla park ve bahçelerde uzun vakitler geçiriyor. Bu nedenle park ve yeşil alanlar, ekiplerimizce özenle ilaçlanıyor. Bunun yanı sıra Sincan’ımızın mahalle ve sokakları da akşamları ilaçlayarak vatandaşımızın sağlığına tehdit oluşturacak unsurları ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

FİLOYA İKİ YENİ ARAÇ

Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan haşereyle teknolojinin son imkanlarını kullanarak mücadele eden Sincan Belediyesi, ilaçlamada ULV makinaları kullanıyor. 2 yeni aracı daha filosuna katan temizlik ekipleri İlaçlama Araçları sayesinde de daha hızlı ve etkili bir şekilde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. 3 araç ile 7 personel, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan ilaçlarla Sincan sokaklarında haşere ile mücadele ediyor.

Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında gelen çöp ve evsel atıkların bulunduğu noktaları da özenle ilaçlayan ekipler, vatandaşların çöplerini doğru zamanda dışarı çıkarmasını istiyor. Zamanından önce dışarı çıkarılan çöpler nedeniyle sinek ve haşerelerin daha kolay ürediğine dikkat çeken ekipler, çöplerin akşam 20.00 ile 23.00 saatleri arasında çıkarılmasını istiyor.

LARVA MÜCADELESİ

Sivrisinek mücadelesinin belkemiğini oluşturan larva mücadelesine önem veren Sincan belediyesi, üreme alanlarının azalmasını amaçlıyor. Bu doğrultuda ilçedeki sinek larvaların barındığı kanallar, fosseptikler, sulama tankı ve havuzları, apartman altındaki su birikintileri, yeni inşaatlar ve çöp toplama merkezleri gibi yerleri kontrol altında tutan ekipler, buralarda uzun süreli etki gösterecek ilaçlar kullanarak sineklerin üremesinin önüne geçilmeye çalışıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00