SİNCAN BELEDİYESİ KÜLTÜR GEZİLERİNE YOĞUN İLGİ

Sincan Belediyesi, milli ve manevi değerlere sahip çıkıyor. Belediye, tarihi ve kültürel miraslarımızdan olan Çanakkale ve Konya?ya her yıl belli periyotlarla geziler düzenlemeye devam ediyor.

18.05.2015 10:58:43 0
SİNCAN BELEDİYESİ KÜLTÜR GEZİLERİNE YOĞUN İLGİ

Sincan Belediyesi’nin kültür gezilerine bu yıl yaklaşık 7 bin 500 kişi katıldı. Belediye tarafından tamamen ücretsiz olarak yapılan gezilere katılacaklar da eşitlik ve adalet ilkesi doğrultusunda kura yöntemi ile seçildi. Konaklamalı ve konaklamasız olarak düzenlenen gezilerde tarihi ve kültürel miraslar tanıtıldı. Gezilerden büyük bir beğeni ile dönen Sincanlılar, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya teşekkür etti.

Sincan Belediyesi, milli ve manevi değerlere sahip çıkıyor. Belediye, tarihi ve kültürel miraslarımızdan olan Çanakkale ve Konya’ya her yıl belli periyotlarla geziler düzenlemeye devam ediyor. Gruplar halinde yapılan gezilere her yıl binlerce vatandaş katılıyor. Sincan Belediyesi tarafından tamamen ücretsiz olarak düzenlenen gezilerde tarihi ve kültürel değerler tanıtılıyor. Özellikle gençlerin katılımına özen gösteren Sincan Belediyesi, genç nesillerin tarih ve kültür miraslarımızı tanımasını ve sahip çıkmasını amaçlıyor.

BU YIL 7 BİN 500 KİŞİ

15 binin üzerinde başvurunun olduğu kültür gezilerine bu yıl, Çanakkale ve Bursa’ya 1 gece konaklamalı 2500 kişi katılırken Konya gezisine ise 1800 kişi katıldı. Ayrıca takdir alan 3000 öğrencide Çanakkale’yi görme fırsatı yakaladı. 700 okul birincisi ise hızlı trenle Konya Gezisine giderek Hz. Mevlana’yı andı. Yaklaşık 7 bin 500 kişinin katıldığı geziler büyük beğeni topladı. Kültür gezileri kapsamında; Gelibolu Yarımadası, Tabyalar, Şehitlikler, Yeşil Türbe, Osman Gazi Türbesi, Ulu Cami, Alaeddin Tepesi, Sultanlar Türbesi, Mevlana Türbesi ve Dergahı, Şems-i Tebrizi Türbesi gibi pek çok kültür ve tarih kokan değerler gezip görüldü.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Ülkemizin tarihi ve kültürel öneme sahip şehirlerine düzenlediğimiz gezilerle, seyahat imkanı olmayan hemşerilerimize, ecdadımızın tarih yazdığı mekânları, medeniyetimizin kültür merkezlerini görme imkânını sağlıyoruz. Vatandaşlarımıza ve gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi tanıtmak, sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak devam edecektir.” dedi.

KURA YÖNTEMİ

Geziye katılacaklar ise kura yöntemi ile seçildi. Noter huzurunda yapılan çekilişlerle Sincan Belediyesi’nin dürüstlük, adalet ve şeffaflık ilkesi ile hareket ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Konaklamalı ve konaklamasız olarak yapılan geziler vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04