SİNCAN BELEDİYESİ 15 TEMMUZ RUHUNU YAŞATIYOR

Sincan Belediyesi öğrencilerde demokrasi, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında farkındalık oluşturmak için harekete geçti.

Belediye Haberleri 29.10.2016 13:55:47 0
SİNCAN BELEDİYESİ 15 TEMMUZ RUHUNU YAŞATIYOR

Sincan Belediyesi öğrencilerde demokrasi, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında farkındalık oluşturmak için harekete geçti. Sincanlı öğrenciler, 15 Temmuz kalkışma hareketinin izlerini yerinde gördü. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimize tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadeleyi hatırlatmak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

 

Sincan Belediyesi, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği” kapsamında kalkışma hareketinin izlerini taşıyan yerlere bir gezi düzenledi. Sincanlı öğrenciler, FETÖ’nün darbe girişiminde hedef alınan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nü gezerek, o gece yaşananların izlerini yerinde gördü.  Sincan Belediyesi yetkilileri eşliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde öğrenciler, yaşananların son derece üzüntü verici olduğunu ifade ederek, duygu donlar anlar yaşadı. Öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı.

 

Gezi boyunca ziyaret edilen yerlerden oldukça etkilendiğini söyleyen 11. sınıf öğrencisi Yiğit Recepoğlu, “O geceyi bizzat yaşadık. Oldukça korkunç bir geceydi. Evimizin üzerinden uçaklar geçiyordu. Bize o gece yaşananların izini görme fırsatı sunan Sincan Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Bu gezinin her noktası bende ayrı bir iz bıraktı. Gördüklerimi asla unutmayacağım” dedi.

 

“15 Temmuz şehitlerimizi asla unutmadık, unutturmayacağız” diyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, demokrasi ve milli iradeyi hedef alan hain kalkışma hareketinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Hükümetimiz, güvenlik kuvvetleri ve halkın kahramanca mücadelesi sonucunda engellendiğini hatırlattı. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadeleyi ve canlarını feda eden şehitleri hatırlamanın sorumluluğunda olduklarını belirten Başkan Tuna, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin demokrasi, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi ile yurt savunması konularında farkındalığının artırılması hepimizin ortak sorumluluğu. Sincan Belediyesi olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen menfur saldırının izlerini taşıyan yerlerin öğrenci ve öğretmenler tarafından ziyaret edilmesine katkıda bulunuyoruz. Vatan savunmasında yer alan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onları asla unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu. 

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04