SİNCAN BELEDİYESİ 101.YILINDA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

Çanakkale Zaferi`nin 101. yıl dönümü, Sincan?da coşku ve heyecanla kutlandı. 7?den 70?e binlerce vatandaş, kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad etti.

Belediye Haberleri 20.03.2016 14:08:29 0
SİNCAN BELEDİYESİ 101.YILINDA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü, Sincan’da coşku ve heyecanla kutlandı. 7’den 70’e binlerce vatandaş, kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad etti. Ömer Döngeloğlu ile Serdar Tuncer’in de Sincanlılarla buluştuğu programda birlik mesajları verildi. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek, “Birlik ve beraberliğimizle, şer odaklarına gereken cevabı veriyoruz” dedi.

Sincan Belediyesi Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu ve Şair Serdar Tuncer’i vatandaşlarla buluşturdu. Sincan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’na, Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç ve Sincan İlçe Müftüsü Osman Şener de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Gökhan Kahraman’ın sunumuyla gerçekleşen gecede, kahraman şehitlerin canlarını korkusuzca ortaya koyarak gerçekleştirdikleri mücadele, şiirlerle ve hikayelerle hafızalara kazındı. Binlerce vatandaşın katıldığı geceye, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı damga vurdu. Vatandaşlar, mehter takımının marşlarına büyük bir coşkuyla eşlik etti. Kum sanatı ustası Ramazan Yumrutepe de Çanakkale Zaferi’ni kompoze ettiği canlı performansıyla büyük beğeni topladı.  

“KELİMELERLE ANLATMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Programda konuşan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Çanakkale’yi kelimelerle ifade etmenin mümkün olmadığını söyleyerek, “Çanakkale bir istiklal ve istikbal mücadelesiydi. Millet olarak Çanakkale’de bu mücadeleyi başarıyla gerçekleştirdik. Bu mücadelede Çanakkale’de şehit olan ecdadımızın emanetine sahip çıkmak ve bu emaneti gelecek nesillere layıkıyla aktarmak zorundayız” dedi.

“ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATACAĞIZ”

Sincanlıların programa katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Tuna, “Sizlerdeki bu heyecan ve duyguyu, bundan sonra yeni Çanakkaleler yaşanmayacağının, güçlü büyük Türkiye’nin ilelebet yaşayacağının işareti olarak görüyorum. Sizlerin de heyecanıyla Çanakkale ruhu ilelebet yaşayacak ve milletimiz ilelebet payidar olacaktır. Ezanımız susmayacak, bayrağımız inmeyecektir” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Başkan Tuna, milletimizdeki inanç ve heyecanının bugün şer odaklarıyla mücadele eden güvenlik güçlerine de güç verdiğini ifade etti. Başkan Tuna, “Çanakkale’de bir olan küfür ehli bugün de milletimize sıkıntı çıkarmak için çaba sarf ediyor.  Biz de bir, beraber ve diri olarak, bütün şer odaklarına gereken cevabı veriyoruz. Bütün güvenlik güçlerimiz de bu şer odaklarına gereken dersi veriyor” dedi.

Program kapsamında Sincanlılarla buluşan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu da sohbetinde şehitlik mertebesinin İslamiyet’teki yeri ve önemine değindi. Şehitlerin hayat hikayelerinin anlatıldığı anma programında duygusal anlar yaşanırken, vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in ve Ashab-ı Kiramın hayatlarından kesitler anlatan Ömer Döngeloğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Programa katılan bir diğer isim ise Şair, Yazar ve Televizyon Programcısı Serdar Tuncer oldu. Tuncer de sohbetiyle ve yorumladığı şiirlerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Sincan Belediyesi ve Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ortaokul ve liselerarası düzenlenen resim, kompozisyon ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de gecede düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Başarılı öğrenciler ödüllerini, Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna,  Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Solmaz, Sincan Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Omaç ve Sincan İlçe Müftüsü Osman Şener’in elinden aldı. 

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90