SİLVAN İÇİN ŞOK İDDİA!

Demirtaş, 9 gündür sokağa çıkma yasağının yaşandığı Silvan`la ilgili konuştu: "Ordunun dahil olduğu bir şehir savaşı var"

12.11.2015 12:26:34 0
SİLVAN İÇİN ŞOK İDDİA!

Demirtaş, 9 gündür sokağa çıkma yasağının yaşandığı Silvan'la ilgili konuştu: "Ordunun dahil olduğu bir şehir savaşı var"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa'dan yayın yapan Med Nuçe TV'ye açıklamalarda bulundu.

3 mahalleden sağlıklı bilgi alamadıklarını anlatan Demirtaş, “Ancak havadan ve karadan yoğun bir bombardıman olduğu anlaşılıyor” dedi.

Silvan’da bugüne kadar yaşanan saldırıların en yoğunun yaşandığını söyleyen Demirtaş, "Helikopterden saldırı yapıldığı biliniyor. Polis operasyonunun ötesinde ordunun da dahil olduğu bir şehir savaşı yaşanıyor. Ortada ‘kamu düzenini sağlama’ açısından bir polis operasyonu yok. Ordunun dahil olduğu bir şehir savaşı var. Kara kuvvetleri, şehre girme konusunda tereddüt ediyordu. Şehrin hakim tepelerine konumlanmıştı. Ancak bugün polis ve asker birlikte operasyon gerçekleştiriyor” dedi.

"ASIL AKP TERÖR YÖNTEMLERİNE BAŞVURUYOR"

 

"AKP’nin 1 Kasım’ın ardından savaşı derinleştirme mesajı verdiğini" söyleyen Silvan’da yaşananların lokal bir sorun olmadığını kaydetti.

Demirtaş, “Yüz yıllık Kürt ve Kürdistan sorununun, statüsünün nasıl yaşanacağına dair bir süreçten geçiyoruz. Silvan lokal bir konuyla ilgili direniş göstermiyor. Kürt halkının özgür geleceği ile ilgili bir duruş, direniş ortaya koyuyor. Kürdistan halkının özgür geleceği ile ilgili bir direniş yapılıyor. Herkes direnişi bu şekilde görmeli ve Silvan’ı sahiplenmeli” ifadelerini kullandı.

“Silvan’da bir terör sorunu yok” diyen Demirtaş, "kendi geleceğine sahip çıkan bir halkın topyekün terörist ilan edildiğini" söyledi.

“Asıl AKP terör yöntemlerine başvuruyor” ifadelerini kullanan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Sonuna kadar halkımızla birlikte direnmeye hazırız” dedi.

AKP’ye “Aklına başına al” diye seslenen Demirtaş, “Bir halkın statü talebine karşı tankla topla saldırırsanız başarı elde edemezsiniz” diye konuştu.

"Özyönetimin bir hak olduğunu" savunan Demirtaş, şöyle devam etti: “Kürt halkı geri adım atmayacaktır. Bir kişi çıkıp kendini başkan ilan edip, ‘Rejimi değiştirdim’ diyorsa, milyonlarca insanın talebi ‘terörizm’ olarak değerlendirilemez. Silvan halkı, kendi iradesine sahip çıkıyor. HDP Kürt halkının özyönetim ve özerklik hakkını sahipleniyor. Bu talep partimizin programında da yer alıyor. Partimiz, Kürt halkının direnişinin yanındadır.”


Anahtar Kelimeler: SİLVAN İÇİN ŞOK İDDİA!
28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04