Şerafettin Elçi Havaalanı Haftaya Hizmete Girecek

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış "Önümüzdeki hafta Şırnak`ta Şerafettin Elçi`nin adını taşıyacak bir havaalanı açacağız" diye konuştu.

Siyaset 14.07.2013 10:50:54 0
Şerafettin Elçi Havaalanı Haftaya Hizmete Girecek

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış "Önümüzdeki hafta Şırnak`ta Şerafettin Elçi`nin adını taşıyacak bir havaalanı açacağız" diye konuştu.

Türkiye`nin 2023 yılında dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisinin içinde olacağını söyleyenAB Bakanı Egemen  Bağış, "Ecdadın bu güzel şehri fethedip, Peygamber Efendimizin müjdesine nail oluşunun 600. yıldönümü 2053 yılında ülkemiz daha da güçlü olacak, milletimizin Anadolu`ya gelişinin bininci yıldönümü 2071`de Türkiye`de çok ayrı güzellikler yaşayacak" dedi.

Bingöl`de dün açılışı yapılan havaalanını hatırlatan Bakan Bağış  şöyle konuştu:

"Önümüzdeki hafta Şırnak`ta, bir zamanlar Türkiye Cumhuriyeti kabinesinde görev yaparken `Ben Kürdüm, Türkiye`de Kürtler de var` dediği için 80 darbesinde hapsedilmiş Şerafettin Elçi`nin adını taşıyacak bir havaalanı açacağız. Çok şükür artık Türkiye`de kalleşlik prim yapmıyor, kardeşlik prim yapıyor. Kardeşlik dokusu içinde Sivas`ın yüzyıllardır başardığını Türkiye`nin 81 ilinde de başararak inşallah terör belasını da başımızdan def edeceğiz. Bunu elele, omuz omuza gerçekleştireceğiz. Çünkü başka Sivas, başka İstanbul, başka Türkiye yok."   

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da konuşmasında, toplantıda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İstanbul`da yaşayan 14 milyonluk nüfusta Sivaslılar`ın çokluğuna işaret etti.

Yılmaz, hemşehriler arasında varolan bağın güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, ihtiyacı olanlara yardım elinin uzatılması gerektiğini söyledi.

Derneklerin özellikle Sivas`tan İstanbul`a okumak için gelen üniversite öğrencilerine sahip çıkması gerektiğini belirten Yılmaz "Bizler aynı topraklarda doğduk, birbirimizden farklı değiliz, biz birbirimize benzeriz" dedi.

Programa ayrıca Sivas Milletvekili Ali Turan, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek,  Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas Platformu Başkanı ismail Erdem, Sivas 23. Dönem milletvekilleri, AK Parti Sivas İl Başkanı  ve çok sayıda Sivaslı iş adamı katıldı.

Havalimanı

İl merkezine 60, Cizre ilçesine ise 13 kilometre mesafede bulunan Şırnak Havalimanı DHMİ Genel Müdürlüğü’nce işletilecek. Havalimanı, yıllık 500 bin yolcu kapasitesine sahip olacak.


ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


27.2° / 16°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,24% 0,19
  • EURO

    34,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    2418,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59