ŞENOL GÜNEŞ`TEN OLAY YARATACAK AÇIKLAMALAR

Beşiktaş`ın hocası Şenol Güneş, şike davasındaki beraat kararları ile ilgili konuştu, "Hukuken aklanmış olabilirler ama bunun vicdanen yanıtı yok" dedi

Spor 16.10.2015 10:17:09 0
ŞENOL GÜNEŞ`TEN OLAY YARATACAK AÇIKLAMALAR

Şike Davasına konu olan 2010-2011 sezonunda Trabzonspor'u çalıştıran, şimdilerde ise Beşiktaş'ın başında bulunan Şenol Güneş'i, şike davasındaki beraatler hakkında konuşmaktan, yeni görevi de alıkoymadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, eski yönetici Serdal Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu şike davası sanıklarının beraat ettiği davayı "Hukuken aklanmış olabilirler ama bunun vicdanen yanıtı yok" sözleriyle eleştirdi.

"HUKUK, ADAMLARA GÖRE DEĞİŞİYORSA, HUKUK YOKTUR ZATEN"

Güneş o dönemde oynanmayan Süper Kupa finalinin yeniden gündeme gelmesi ile alakalı soruya yanıt verirken sözlerine "O döneme hiç girmek istemiyorum" diye başladı. Ancak sonrasında eleştirilerini sıraladı.

"Hukuk, adamlara göre yer değiştiriyorsa burada hukuk yoktur zaten" diyen Güneş, iki dava sürecinde taban tabana zıt kararlar çıkmasını eleştirdi. Güneş, "O zaman bir karar verildi ve bu karar doğru denildi. Şimdi başka bir karar verildi bu sefer de bu karar doğru deniliyor. Belki iki sene sonra yine değişecek" diyen Beşiktaş Teknik Direktörü, bu durumda adaletten bahsedilemeyeceğini vurguladı.

"VİCDANLARDA AKLANMADILAR"

Sözlerini "Hukukta belirsizlik olmaz bir yerde bir cinayet varsa katil vardır, ölü vardır. Burada gereğinin yapılması gerekir, ölünün yerden kaldırılması gerekir" diyen Şenol Güneş, sanıkların beraat etmelerine rağmen vicdanlarda aklanamadığını belirtti. "Hukuken aklanmış olabilirler ama bunun vicdanen yanıtı yok" diyen Beşiktaş Teknik Direktörü, bu yargılamanın hukuk mahkemelerinde yapılmasını doğru bulmadığını ifade ederek "Bu yargılama değil sportif mahkemede yapılmalı. Normal hukuki mahkemede yargılanmalarını doğru bulmuyorum" diye konuştu.

 

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00