Selden Etkilenen Kastamonu İçin Mardin'den17 Tır Dualarla Yola Çıktı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Valiliği ve Yardımsever kurumların katkılarıyla, afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri 17 Gıda tırı dualarla yola çıktı.

Mardin 18.08.2021 13:19:00 0
Selden Etkilenen Kastamonu İçin Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Valiliği ve Yardımsever kurumların katkılarıyla, afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri 17 Gıda  tırı dualarla yola çıktı.Kastamonu'ya yola çıkan 17 adet yardım tırınun yola çıkması dolayısıyla düzenlenen Törende Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in dua okumasının ardından  yardım tırları yola çıktı.

 

Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinin ardından yaraların sarılması için ülkenin dört bir yanından yardım seferberliği başladı. Sel felaketinin ardından harekete geçen Mardin  Valiliği, Mardin Büyükşehir  Belediyesi ,Mardin'de ki  Sivil Toplum Kuruluşları ile sanayici ve işadamları, sel felaketinin derinden etkilediği Kastamonu’ya içerisinde temel yaşam malzemeleri bulunan 17 adet yardım tırı  bugün düzenlenen törenin ardından yola çıktı.

 

Yardım tırlarının gönderilmesi sırasında bir açıklama yapan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ,  “Geçen hafta Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Sinop, Bartın ve Kastamonu illerimizde yaşanan sel felaketi hepimizi derinden üzdü. Yaşanan felaketten dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, zarar gören vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bugünler milli birlik ve beraberlik ile dayanışma günlerimizin arttığı günlerdir. Yaşanan bu sel felaketi sonrası bizlerde Mardin'in bileşenleri olarak Batı Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel felaketinde etkilenen kardeşlerimiz için neler yapabiliriz şeklinde  Mardin Valiliği,Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin  Sivil Toplum Kuruluşları ve işadamlarımızla bir toplantı düzenledik. Ve bu toplantı sonrasında toplam 17  tır miktarında gıda ve sağlık malzemelerinden oluşan ayni yardım toplamış bulunuyoruz. Topladığımız yardım malzemeleri  Kastamonu ilimize doğru yola çıkacak.

 

 Tekrar ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Milli birlik ve beraberlik ruhumuzun her daim diri olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Valiliğimiz Koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz bu yardım kampanyasına destek veren Tüm kuruluşlara,Hayırsever İş Adamlarımıza,,Mardin  Sivil Toplum Kuruluşlarımıza,   ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum”dedi.

 

Toplanan gıda ve sağlık malzemelerinden oluşan yardım tırları İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in yaptığı duanın ardından Kastamonu’ya uğurlandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36