SELÇUK ÜNİVERSİTESİ`NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Üniversite rektörü Gökbel, geçen hafta yaşanan talihsiz olayla ilgili konuştu.

Gündem 9.06.2014 22:36:32 0
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ`NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Mühendislik Fakültesi Dekanının istifası ile ilgili olarak, "Hanımefendinin özgür iradesiyle aldığı bir karar olmuştur. Ben de dahil olmak üzere kendisine herhangi bir zorlama kesinlikle yapılmamıştır. Böyle bir şey Selçuk Üniversitesinde söz konusu olmaz" dedi.

Gökbel, rektörlük binasında Senato üyeleri ile basın toplantısı düzenledi. Senato üyeleri adına basın açıklaması yapan Gökbel, geçen hafta meydana gelen ve Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir`in vefatıyla sonuçlanan elim olayın üniversitede derin ve tarifi mümkün olmayan bir üzüntüye neden olduğunu belirtti.

Son günlerde yerel ve ulusal medya kuruluşlarında geniş yer bulan, kişisel ve münferit sayılabilecek talihsiz olayın Selçuk Üniversitesi kurumsal kimliğinden bağımsız değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Gökbel, şöyle konuştu:

"Selçuk Üniversitesi, bugüne kadar gerek bilimsel gerek kültürel gerekse sosyal ve sportif başarılarla adından övgüyle söz ettirmiştir. Böylesi önemli başarılara imza atan üniversitemiz, bu elim olay nedeniyle medyada ve kamuoyunda hiç de hak etmediği şekilde gündeme gelmiştir. Şunu kabul etmek gerekir ki bu, elbette haber değeri taşıyan önemli bir olaydır ancak bugüne kadar çok sayıda devlet adamı, girişimci ve her alanda başarılı bireyler yetiştiren üniversitemiz hakkında yanlış kanaat uyandırılmasını gerektirmemektedir. Selçuk Üniversitesi Senatosu üyeleri olarak bizler, görev yaptığımız üniversitemizle gurur duyuyoruz. Elbette birlik ve beraberlik içerisinde birbirimizden aldığımız güçle bu zor günleri de atlatacağız."

FAKÜLTE DEKANININ İSTİFASI

Rektör Gökbel, Doç. Dr. Celalettin Özdemir`i bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen Prof. Dr. Ahmet G`nin eşi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G`nin istifasına ilişkin, Dekanın özgür iradesiyle istifasını sunduğunu söyledi.

Zanlının eşinin, Mühendislik Fakültesi Dekanı olduğunu hatırlatan Gökbel, istifasını istediğine dair medyada bazı bilgilerin yer aldığını, bazı spekülasyon yapıldığını kaydetti.

Ziyaret ettiğinde kanaatini sorduğunu, kendisinin de "Pazartesi gününden itibaren görevine devam etmesinin zor olduğunu" söylediğini anlatan Gökbel, şöyle devam etti:

"Hem psikolojisi hem de fakültesi açısından. Tekrar benimle görüştüklerinde hem kendisini hem de fakülteyi rahatlatmasını söyledim. Sonrasında da bugün yapılan görüşmeler sonunda `dekanın istifasını istedi rektör` diye medyaya yansıdı. O sırada da zaten dekan hanım o haliyle istifa dilekçesini göndermişti. Hanım olması ya da başka bir şeyle ilişkilendirildi. Dekan olarak YÖK`e atanmasını teklif eden benim. Hanımefendinin özgür iradesiyle aldığı bir karar olmuştur. Ben de dahil olmak üzere herhangi bir zorlama kesinlikle yapılmamıştır. Böyle bir şey Selçuk Üniversitesinde söz konusu olmaz."

Gökbel, olay hakkında idari bilgi edinilmesinin hemen ardından disiplin soruşturması açıldığını belirterek, cinayete konu olan bayanın işine son verildiğini sözlerine ekledi.

 

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-KONYA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00