`Şeker Fabrikaları Bugünümüz ve Yarınımızdır!`

HDP Muş Milletvekili Burcu ÇELİK ÖZKAN,Şeker fabrikalarının satışı kararına yönelik yazılı açıklama yaparak;``Şeker Üretimi Türkiye İçin Sadece Basit Bir Tarımsal Üretim değildir!Şeker Fabrikaları Bugünümüz ve Yarınımızdır!``Dedi.

Gündem 7.03.2018 15:36:57 0
`Şeker Fabrikaları Bugünümüz ve Yarınımızdır!`

HDP Muş Milletvekili Burcu ÇELİK ÖZKAN,Şeker fabrikalarının satışı kararına yönelik yazılı açıklama yaparak;''Şeker Üretimi Türkiye İçin Sadece Basit Bir Tarımsal Üretim değildir!Şeker Fabrikaları Bugünümüz ve Yarınımızdır!''Dedi.

 

HDP Muş Milletvekili Burcu ÇELİK ÖZKAN'ın açıklaması şöyle:

 

''Türkiye kamış ve pancardan şeker üretmede Dünya’ da 12. sırada, Dünya şeker üretiminde de 5. Sırada yer almaktadır. Şeker üretimi Türkiye için sadece basit bir tarımsal üretim değildir; şeker gibi pek çok sektör için stratejik öneme sahip bir ürünün fabrikaları bu günümüz olduğu kadar yarınımızdır!


Türkşeker’e ait 14 Fabrikanın özelleştirilmesiyle ilgili haberi Kandıra Cezaevinde almış bulunuyorum. Kurtulmak mantığıyla özelleştirme yapılmasına eleştiri getirmekle birlikte bu kadar stratejik fabrikaların kapatılmasına anlam verememekteyim. Elbette ki sektörün sorunları vardır. Ancak bu sorunların karşılığı özelleştirip kurtulalım yaklaşımı olmamalıdır. Halkımızın Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) olarak bilinen ve halkımızı Kanser yapmaya namzet bir sıkıntısı varken tek güvenilen alan pancar ve kamıştan şeker üreten fabrikaları da kendi kaderlerine bırakmak büyük bir hatadır. Yarın özelleştirilen fabrikaların kapılarına yeterince kar edilemediği kaygısıyla kilit vurulduğunda bunda kaybeden bütün bir ülke olacaktır.

 

Seçim bölgem olan Muş’taki Şeker Fabrikasının da özelleştirilecek olması gerçekten üzücüdür. Muş ilimiz yatırımda ve gelişmede hep son sıralarda olmuştur. Biz : ‘Bunun bir kader olmadığını şehrimize yeni iş imkanlarıyla hayat verilmesi gerektiğini’ vurgularken mevcut dar imkanlarının da kaybedilecek olması beni ve halkımızı kaygılandırmaktadır. Biz hükümetten 2-3 fabrikayla olmaz halkımız daha fazlasını hak ediyor derken bu son yaklaşım ancak şehrimizi tekrar daha da geriye götürme yaklaşımı olacaktır.

 

Muş a yaptığım ziyaretlerin önemli uğraklarından birisi de Muş Şeker Fabrikası olmuştur. Bu fabrikanın halkımız için ne ifade ettiğini çok iyi bilmekteyim. Ben Muş halkımızın vekaletini elinde bulundurma onuruna sahip bir milletvekili olarak dün olduğu gibi bugün de fabrikamıza sahip çıkacağımı ve fabrikamızın özelleştirilmemesi konusunda gerekli adımları atmaya devam edeceğimi kamuoyuna duyurmak isterim.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

 


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00