ŞEHİT TÜRKMEN LİDER MÜNİR KAFLİ ANILDI

Türkmen Eli Öğrenci ve Gençlerbirliği Kerkük şubesi Münir Kaflının şehadetinin anısına düzenlenen cenaze törenine katılıyor

Türk Dünyasından Haberler 25.06.2022 10:30:00 0
ŞEHİT TÜRKMEN LİDER MÜNİR KAFLİ ANILDI

2014 yılında  Kerkük’ün Askeri semtinde, kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerce Irak Türkmen Cephesi Yönetim Kurulu (ITC) Üyesi ve İlçe Meclis Başkanı Münir Kafili’nin aracına silahlı saldırı düzenlenmesi soncunda şehit edile Türkmen Lider Munir Kafli,Türkmen Eli Öğrenci ve Gençlerbirliği Kerkük şubesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.

 

Birliğin Kerkük şube yetkilisi   Ali Barbraoglu başkanlığında Türkmen Eli Öğrenci ve Gençlerbirliği Kerkük şubesinden bir heyet Türkmen şehitlerinin kabri başında düzenlenen törenlere katıldılar. Unir Kafli Kerkük Kaşla Irak Türkman siyasi tutsaklar ve şehit aileleri derneği. Ve 14 Haziran 2020 Cuma. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sayın Hassan Turan, Cephe Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hişam Birakdar, Siyasi Büro üyeleri, Bir takım Türkmen partileri, Siyasi ve Güvenlik figürü S, Irak Türkmen cephesi kadroları, sivil toplum kuruluşları ve Vatandaşlardan Birliğin Kerkük şubesi yetkilisi  Ali Barbraoglu medyaya yaptığı konuşmada Şehit Münir Kafli'nin eski rejimin zindanlarının özellikle Ebu Gharib hapishanesinin acılarını yaşadığını ve çıkışından sonra devam ettiğini teyit etti

 

lüksü seçmeden mücadele etmek hayatı, aynı zamanda Türkmen gençliğine rol model, sabır ve mücadeleyi ondan öğreniyoruz. Hakların gerçekleşmesi için Türkmen davasını kaldırın. Türkmen halkı için ve Türkmen gençlerinin Türkmen şehitlerinin yaklaşımını hala takip ettiğini.ifade etti.

 

Münir Kafili kimdir?

Münir Kafili 1953 yılında Kerkük’te doğdu. İlkokul ve ortaokulu Kerkük’te, liseyi Bağdat’ta okudu. İdari İşler Enstitüsü’nden mezun oldu. Irak’ta iş yapan bir Fransız şirketinde işçibaşı olarak çalışırken şirketin Türkiye’den gelen işçileriyle diyalog kurması sebebiyle, Irak İstihbaratı tarafından Türk devletine bilgi sızdırmakla suçlandı. Ebu Garib Cezaevi’nde 20 yıl hapis cezası çekti. Saddam’ın yıkılmasıyla hürriyetine kavuştu. Cezaevinden çıkan Kafili, Türkmenlerin varolma mücadelesini sürdürdü.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00