ŞEHİT KIZI AĞLADI VE SALONDAKİ HERKESİ AĞLATTI

ANKARA TİCARET ODASI VE TÜZDEV?İN BİRLİKTE DÜZENLEDİĞİ ?15 TEMMUZ DİRİLİŞ ŞİİRLERİ GÜLDESTESİ PROGRAMI?NDA, 15 TEMMUZ GECESİ SIRTINDAN VE BAŞINDAN VURULARAK ŞEHİT EDİLEN HASAN ALTIN?IN KIZI ADİLE EVİZ, SLONDA BULUNAN HERKESİ DE AĞLATTI

14.07.2017 15:10:27 0
ŞEHİT KIZI   AĞLADI VE SALONDAKİ HERKESİ AĞLATTI

15 Temmuz’da sırtından ve başından vurularak şehit edilen Hasan Altın’ın kızı Adile Eviz, ATO’da düzenlenen “15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi Programı”nda, babasının vuruluşunu ve şehit oluşunu anlattığı konuşmasıyla salonda bulunan herkesi de ağlattı  

 
Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Türkiye Üstün Zekâlı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde “15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi Programı” düzenledi.


 
Program, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Fatih Okumuş’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ile gazilerin katıldığı programda, şairler 15 Temmuz şiirlerini okudular.
 

BAKAN AVCI’DAN MEDYAYA TEŞEKKÜR-


 
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, programın açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un ekonomik ve siyasi sonuçları ile toplum psikoloji üzerindeki etkilerinin enine boyuna tartışılması ve kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyledi. Bakan Avcı, 15 Temmuz gecesi Türk medyasının bütün dünya medyasına, medya etiği ve vazife ahlakı dersi verdiğini söyledi. Yabancı televizyon kanallarının o gece darbenin başarılı olduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeyi terk ettiği yönünde saptırıcı yayınlar yaptığını hatırlatan Bakan Avcı, “Tüm bunlar aslında bu girişimin dış bağlantılı olduğunun en açık göstergesiydi. Darbe girişiminin erken bastırılmasında Türk medyasının takdire şayan bir rolü oldu” dedi. Bakan Avcı, 15 Temmuz’da camilerde salalar okuyan müezzinlere de teşekkür etti.


 
-EN KANLI SAHNELERE ANKARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI-


 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin ise 15 Temmuz ruhunu ihya etmek için düzenlediği etkinlikler dizisi dolayısıyla Ankara Ticaret Odası’na teşekkür ederek başladı. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “5 Şehir” isimli eserinde ‘insanlık tarihinin kaderini etkileyen olayların tamamının Ankara ve çevresinde cereyan ettiğini’ yazdığını hatırlatarak, “Devlet içerisinde çöreklenmiş, hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün gözünü kan bürümüş teröristleri tarafından teşebbüs edilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin de en kanlı sahnelerine başkentimiz Ankaramız ev sahipliği yaptı. Çünkü darbeciler şunu çok iyi biliyorlardı ki Ankara düşerse Türkiye düşer. Ancak Ankaralılar ‘başkentimizi biz yönetiriz’ dediler ve o hayasızca akına göğüslerini siper ettiler” diye konuştu. Şahin, 21.yüzyılın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yüzyılı olacağını da sözlerine ekledi.


 
-BARAN: 15 TEMMUZ DİRİLİŞİMİZİN SEMBOLÜ-


 
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da konuşmasında, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tarihe geçen bir kahramanlık destanı yazdığını belirterek, “O gece hepimiz büyük bir imtihandan geçtik. Silahlarını kendi halkına doğrultan FETÖ ihanet çetesine karşı omuz omuza mücadele verdik. Halkımız eğer Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sokaklara dökülmeseydi, bugün başka bir Türkiye’de yaşıyor olacaktık. FETÖ’nün hain darbe girişimi, lider feraseti ve milletin cesareti sayesinde akamete uğratıldı. İşte bu nedenle 15 Temmuz, FETÖ’ye ve diğer terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelenin ve dirilişimizin sembolüdür” dedi.


 
Milletlerin zor günlerinde, sanatçıların toplumun sesi olduğunu vurgulayan Baran, “Şairlerimiz ve yazarlarımız milli şuur refleksini en güzel aktaran kaynaklardır. Onlar olmazsa tarih bile eksik kalır” diye konuştu. Baran, sanatçı Ahmet Selçuk İlkan’ın 15 Temmuz şehitleri için yazdığı şiirle konuşmasını tamamladı.


 
-15 TEMMUZ’A HAÇLI SEFERİ BENZETMESİ-


 
TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ise konuşmasında 15 Temmuz’u Haçlı Seferlerine benzetti. Kudüs’ün düşmesiyle sonuçlanan ilk Haçlı Seferi’nin 15 Temmuz’da gerçekleştiğini hatırlatan Tekden, “O tarihten beri bir sürü Haçlı Seferi olmuştur. Geçtiğimiz yıl bunun sonuncusunu gördük. Her şerde bir hayır vardır. O gece adeta Türk tarihinin bir dönüm noktası oldu” dedi. Türk milletinin asli karakterini o gece ortaya koyduğunu söyleyen Tekden, “O gece Seyit Onbaşı, Ömer Halis Demir olarak yeniden geldi dünyaya, yeni bir asrın kapısı açıldı. Başta o gecenin en büyük kahramanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hayatlarının en kıymetli varlığı olan canlarını fedadan çekinmeyen şehitlerimize selam olsun” diye konuştu.


 
Tekden, konuşmasının sonunda edebiyatçılara, ilim adamlarına ve sanatçılara,  “Bugün gençlerimiz ve geleceğimiz için seferber olma vaktidir. Bundan sonra 15 Temmuz’u gelecek nesillere aktarma vaktidir” diye seslendi.


 
-ŞEHİT KIZINDAN AĞLATAN KONUŞMA-


 
15 Temmuz gecesi sırtından ve başından vurularak şehit edilen Hasan Altın’ın kızı Adile Eviz, babasının son anlarını anlattığı konuşma ile salondakilere duygulu anlar yaşattı. Eviz’in konuşması sırasında protokol üyeleri de gözyaşlarını tutamadı. 


 
Gazi Akın Tatlı da konuşmasında, 15 Temmuz gecesi yaralandığını ve 6 aylık bir tedavinin ardından ayağa kalktığını belirterek, “15 Temmuz gecesi milletimiz göstermiştir ki hak kuvvette değil kuvvet haktadır” diye konuştu.


 
15 Temmuz için yazılan şiirlerin şairleri tarafından sislendirildiği programda, mahalli sanatçı Namık Kemal Bilgin, 15 Temmuz gecesi şehit olan Abdullah Tayyip Olçok için bestelediği “Abdullah Tayyip Türküsü”nü seslendirdi. 
 

 

-CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN TELGRAF GÖNDERDİ-


 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, program dolasıyla birer telgraf gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telgrafında, 15 Temmuz darbe teşebbüsü karşısındaki şanlı direnişin tarihin sayfalarına altın harflerle yazılacağını belirterek, “79 milyon vatan evladı o gece nasıl bir kardeşlik ruhu ile birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilediyse, inanıyorum ki bu ruh ve şuur hiçbir zaman kaybolmayacak. Bu aziz vatanı namert ve kalleşler çiğneyemeyecek” mesajını verdi. Başbakan Binali Yıldırım da telgrafında, programı düzenleyen ATO ve TÜZDEV’e teşekkür ederek, “15 Temmuz gecesi ortaya konan fedakârlığı, cesareti ve kahramanlığı tarihe not düşen 15 Temmuz diriliş şairlerini gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.


 
Programa, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti MKYK Üyesi Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, AK Parti Kadın Kolları Ankara İl Başkanı Mualla Varol, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, ATO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler katıldı.  

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04