ŞEHİT ASTSUBAY ERTAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan için Kocatepe Camii`nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

12.11.2015 15:22:41 0
ŞEHİT ASTSUBAY ERTAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan için Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara Kocatepe Camiinde düzenlenen cenaze namazına, şehidin yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı bakanlar, kuvvet komutanları, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Cami avlusunda taziyeleri, şehidin ailesi ve yakınları kabul etti. Şehidin annesi Aynur ile dört aylık hamile olduğu belirtilen öğretmen eşi Hacer Ertan'ın ayakta durmakta zorlandıkları gözlendi. 

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, şehit Astsubay Ertan'ın naaşı bir süre tören mangasının omuzlarında taşındıktan sonra top arabasına konuldu. 

Askeri bando takımı eşliğinde bir süre top arabasında taşınan şehidin cenazesi, daha sonra askeri cenaze aracına alındı. 

Ailenin tek çocuğu olan şehit Astsubay Ertan'ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Mezarlığına götürüldü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenden ayrılmadan önce şehidin babası Mustafa Ertan ile bir süre konuşarak, başsağlığı diledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34