SEDA SAYAN`A TEPKİLER ARTARAK SÜRÜYOR

CHP`li Sabahat Akkiraz İki eşini öldüren bir kişiyi canlı yayına çıkaran Seda Sayan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Magazin 4.09.2014 16:55:33 0
SEDA SAYAN`A TEPKİLER ARTARAK SÜRÜYOR

İki karısını öldüren adamı canlı yayına çıkardıktan sonra tepki toplayan Seda Sayan, Beyaz TV’de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programına telefonla katıldı...

KAVGA BÜYÜYOR

Şimdi de CHP`li milletvekili Aylin Nazlıaka ile Seda Sayan arasında başlayan kavga giderek büyüyor. Sponsorunu iptal ettirdim Seda Sayan telefonda beni tehdit etti. Çok korktum" diyen Nazlıaka`ya Seda Sayan`ın cevabı çok sert oldu.

İşte o sözler:

Ayakkabıyı da fırlatamadı çünkü yürek yok onda. Botokslarıyla gündeme gelip meşhur olmuş bir vekil nasıl Seda Sayan’ı anlamadan böyle konuşabiliyor? Ben Aylin Nazlıaka’yı aradım ve dedim ki: “Sayın vekilim kadınlarla ilgili görüşlerinize katılıyorum.”Ben bunları söylerken bir baktım ki vekil hanımı susturmak mümkün değil, en sonunda dedim ki: “Ben sizi Seda Sayan olarak aramıyorum, beni dinlemek zorundasınız.” Kadın bıdı bıdı konuştu, öyle bir seriye bağladı ki; “Ben bu yola baş koydum.” dedi.

sen bu ülke için ne yaptın? Senin maaşını ben veriyorum beni dinleyeceksin!Aylin Nazlıaka’nın programımı izlemiş olması imkânsız çünkü protestodaydı. Protesto protesto gezen bir vekil o, başka da bir şey yaptığı yok.Madem ki kadınlar için bir şey yapıyorsun önce beni arayıp doğruluğunu soracaksın. Sen benim sponsorumu neden arıyorsun? Sponsorun biri girer biri çıkar. Sponsor olsa ne olur olmasa ne olur?

Ortalığı karıştıran kişi o vekildir. Şiddete hayır diyen vekil “Meclis kürsüsünden ayakkabı fırlatacağım.” diyor. O kadın zaten kendisiyle çelişiyor. Sen bu ülke için ne yaptın Aylin Nazlıaka? Ben yurtlar yaptırıyorum kızlar okusun diye. Sen kimsin? İcraat yap icraat!

SEDA SAYAN,NAZLIAKA TARTIŞMASINA KATILAN CHP`Lİ AKKİRAZ`DAN  CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSU

Beş kez evlenen ve iki karısını öldüren adamı canlı yayına çıkarması nedeniyle eleştirilen Seda Sayan’a bir tepki de CHP İstanbulMilletvekili Sabahat Akkiraz`dan geldi. Sayan hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunan Akkiraz,  Sayan ile kavgaya tutuşan CHP`li Aylin Nazlıaka`ya da destek çıktı. Twitter hesabından Sayan`a cahil ve edepsiz diyen Akkiraz şunları yazdı Nazlıakay`ya şöyle destek verdi :   "Edep bilmez ile, cahil ile mücadele olmaz. Hz. Ali diyor ki "Cahille girdiğim hiçbir savaşı kazanamadım" üzülme arkadaşım.

tw-001.jpg

AVUKATLAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan Sabahat Akkiraz`ın avukatları Hilal Akdeniz, Özüm İlke Dinç ve Onur Bayraktar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na Seda Sayan hakkında suç duyurusunda bulundular. Suç duyurusu dilekçesinde şu gerekçe ve suçlamalara yer verildi:  Şikayetli ve halk tarafından Seda Sayan olarak bilinen gerçek adı Aysel Gülsaçar olan sanatçı tarafından sunulan ve Show TV’de hafta içi her gün saat 16:00’da yayınlanmaya başlanan “Seda Sayan Show” isimli programın 02.09.2014 tarihindeki yayınına daha önceden de başka tv programlarına da çıktığı bilinen, iki karısını ve bir arkadaşını öldürdüğünü beyan eden Sefer Çalınak isimli şahıs konuk edilmiştir. Seda Sayan Show adındaki program sürerken sunucu Seda Sayan’ın, Sefer Çalınak isimli şahsa “Peki erkek karısını neden öldürür?” şeklinde bir soru yönelterek kadın cinayetlerini meşrulaştırmaya çalıştığı gözlemlenmiş, bu tip bir olayın olağanmış gibi topluma lanse edildiği görülmüştür. Sefer Çalınak’ın öldürdüğü kadınlardan birinin oğlunun canlı yayına telefonla bağlanması üzerine, kanaldaki izleyiciler arasında gerginlik yaşanmış ve telefonla bağlanan kişi de Seda Sayan’a “Reyting için katili ekrana çıkardınız.” diyerek tepki gösterince telefon bağlantısı kesilmiştir. Hatta Seda Sayan daha da ileri giderek Sefer Çalınak isimli şahsın yaptıkları için tövbe etmesinden dolayı affedilebileceğini anlatmaya çalışmış ve canlı yayında Sefer Çalınak’a “Bu kadar güler yüzlü bir katil gördünüz mü?” diyerek tepkilerin artmasına neden olmuştur. 

Programda Sefer Çalınak’la aynı anda hakkında tecavüz iddiaları olan bir başka şahsı da ağırlayarak yayın boyu suçu ve suçluyu öven tavırlar içerisinde bulunan, yaşanan bu vahim olayları meşrulaştırmaya çalışarak kamu düzenini tehlikeye sokan şikayetli sunucu yönetimindeki program, bitiş saati beklenmeden gelen tepkiler üzerine şikayetli kanal tarafından kesilmiştir. Yayının kesilmesinin ardından, RTÜK’ten programla ilgili yapılan ihbar ve şikayetlerin talep edilmesi halinde de görüleceği üzere, haberi sunan birçok haber sitesinde halk tarafından Seda Sayan ile programı yayınlayan kanala, yapımcıya ve yönetmene tepkiler yağmaya devam etmiş, birçok kişi RTÜK’ü arayarak tepkisini dile getirmiştir. 

Kitle iletişim araçlarının toplumu etkileme ve yönlendirme gücünün mevcudiyeti kamu yayıncılığı anlayışını geliştirmekle birlikte, televizyonda şiddetin sunulması izleme oranının artmasına yol açmaktadır. Televizyonda şiddetin sıklıkla gösterilmesi, bu durumun normalleşmesini getirmekte ve böylelikle sosyal sorumluluk önemsenmemektedir. Burada asıl irdelenmesi gereken konu, şikayet edilen TV Kanalı ile sunucusunun, hatta program yapımcısı ve yönetmeninin şiddeti önlemeye yönelik değil de şiddeti yeniden üretmeye yönelik birtakım fiili davranışlar içerisinde olmalarıdır. 

Medyada kadına yönelik şiddetin haber yapılması ve kamuoyunun aydınlatılması amacıyla duyurulması ne yazık ki şiddeti önleme veya azaltmaktan çok şiddetin yaygınlaşmasına yol açmakta, hatta şikayete konu programda yaşandığı gibi, kadının durumunun nerede ise şiddeti hak ettiği biçimde yorumlanmasına neden olmaktadır. Günümüzde insanlara ulaşmanın ve toplumu bilinçlendirmenin en kolay yolu olan kitle iletişim araçlarının kullanımı ve televizyonda gösterilenlerin halkın üzerindeki etkisi düşünüldüğünde, sosyal sorumluluk duygusundan habersiz olduğu anlaşılan şikayet edilen şahıs ve kanal hakkında gereken işlemlerin yapılması gerektiği anlayışıyla, kendisi milletvekili olan müvekkilimiz bu konuya duyarsız kalamadığından eldeki şikayeti yapma zorunluluğumuz doğmuştur. 

Açıklanan nedenlerle; Sefer Çalınak isimli şahsın işlediği suçlar nedeniyle hakkında birden fazla kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunduğu kamuoyunca bilinmekte olduğundan, mesleği nedeniyle topluma mal olmuş şikayetli Seda Sayan ile Seda Sayan Show programını yayınlayan SHOW TV’nin 02.09.2014 tarihli program sırasında gerek adı geçen şahsa yöneltilen söylemler, tavırlar ve ifadeler ile gerekse suçtan zarar görene karşı sergilenen hareketler ve hatta yapılan yayın nedeniyle, suç işlemeye halkı alenen tahrik ve teşvik ettikleri ve suçu ve suçluyu alenen övdükleri için işledikleri sabit olan suçlar nedeniyle 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 214, 215. ve diğer ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmaları gerekmektedir.``denildi.

Ayrıca Bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,yaptığı yazılı açıklamada: "Seda Sayan Show" programına iki eşini öldürmüş bir kişinin konuk edilmesini, RTÜK`e twitter hesabı üzerinden şikayet etti.

Bakanlığın resmi twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık, 1 Eylül`de "Seda Sayan Show" isimli televizyon programına, "iki eşini öldürmüş bir kişinin konuk edilmesine" ilişkin Radyo Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) twitter üzerinden şikayette bulundu.

Bakanlık açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Kamu hizmeti yayıncılığı sorumluluğuna sahip olması gereken medyanın, kadına yönelik olumsuz değer yargılarını pekiştiren, şiddeti meşrulaştıran söylem ve uygulamalarda bulunması kabul edilemez. Şiddeti, suçu ve suçluyu masum gösteren her türlü söylem ve uygulamayı kınıyoruz. Bu çerçevede @ailebakanligi olarak söz konusu programla ilgili @RTUKONLINE`a resmi başvuruda bulunduk."denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MAGAZİN SERVİSİ
 


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82