SAVUR'DA MEVLİD-İ NEBÎ PROGRAMI BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi iş birliğiyle Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Mevlid-i Nebî programı büyük bir coşkuyla ve yoğun bir katılımla gerçekleşti.

16.10.2022 20:23:00 0
SAVUR

Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi iş birliğiyle Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Mevlid-i Nebî programı büyük bir coşkuyla ve yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İlçe Tören Alanında düzenlenen programa İlçe Kaymakamımız/Belediye Başkan V. Muhammed KAYA, ilçe protokolü, kurum kuruluş ve STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa konuk konuşmacı olarak da Hayrat Vakfı Mardin İl Temsilcisi Uğur KOCABEY katıldı.

Program İstiklal marşının okunması ve Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Selamlama konuşmaları İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan vekili Muhammed Kaya ve İlçe Müftüsü Muhammed Bakır ACAT tarafından yapıldı. Hayrat Vakfı Mardin temsilcisi Uğur KOCABEY ise slayt gösterisi eşliğinde Peygamber Efendimizi konu alan bir sunum gerçekleştirdi.

Programda konuşan İlçe Kaymakamı/Belediye Başkan V. Muhammed KAYA;

"Ne mutlu bize ki Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümünü yad etmek için bir araya geldik ve bu güzel programda buluştuk. O'nu anlamak ne bir programla ne bir konuşmayla ne bir kitapla mümkün. O öyle bir hazine ki kelimeler onu anlatmakta kifayetsiz kalır.

Efendimiz her haliyle bizler için en güzel örnek ve en güzel rehberdir. İnsanlık için bütün problemlerin ve sıkıntıların yegane çaresi Allah'ın resulleri ve elçilerindedir ve Allah'ın onlarla gönderdiği buyruklardadır.

Bugün dünyada olan biten vahşet, cehalet, zulüm, sefahet ve dalalet nedeniyle insanlık adeta bir bataklığın içinde kıvrandıkça daha da batıyor. Bugün insanlık her zamankinden daha çok Allah Resulünün (s.a.v) rehberliğine onun getirdiği ilkelere muhtaç. Rabbim bizleri O'na layık ümmet eylesin inşallah" dedi.

Program şiir, ilahiler ve kasideler ile devam etti. Ardından "Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi" Filmi gösterimi ile program sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07