SAVUR'DA GIDA ATÖLYESİ PROJESİNİN EĞİTİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi iş birliği ile başlatılacak Savur Gıda Atölyesi Projesinin eğitim çalışmaları başladı.

Mardin 4.07.2022 20:11:00 0
SAVUR

Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi iş birliği ile başlatılacak Savur Gıda Atölyesi Projesinin eğitim çalışmaları başladı. Kadınların hane gelirine katkı sağlaması amacıyla geliştirilen proje kapsamında Savur Kadın Kooperatifi kurularak kooperatif bünyesinde üretim faaliyetleri gerçekleştirilecek.

 

Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili. Muhammed KAYA kursiyerleri ziyaret ederek kendilerine projenin amaçlarına ilişkin bilgi verdi. Konu ile ilgili yaptığı konuşmada; “Kaymakamlığımız ve Belediyemiz aracılığıyla ilçemizdeki ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlamak; kadınlarımıza kendilerine uygun istihdam alanları oluşturabilmek amacıyla bu projeyi geliştirdik. Bu kapsamda Savur Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı finansörlüğünde Savur Kaymakamlığı-Savur Belediyesi ve Leap Kadın Kooperatifi ortaklığıyla yürütülecek "Savur Gıda Atölyesi Projesi"nde Savurlu kadınların ürettikleri organik ürünlerin katma değerli hale getirilerek Leap Kadın Kooperatifi aracılığıyla yurt içi ve yurt dışına satılması ve hane ekonomilerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir. Bizler aile ekonomilerine destek verebilmeleri amacıyla hanım kardeşlerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/SAVUR


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07