SAVUR KADIN KOOPERATİFİ GIDA ATÖLYESİNİN TEST ÜRETİMLERİ BAŞARI İLE SONUÇLANDI

Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi iş birliği ile başlatılan Savur Kadın Kooperatifi Gıda Atölyesi Projesi başarılı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor.

Mardin 3.11.2022 11:04:00 0
SAVUR KADIN KOOPERATİFİ GIDA ATÖLYESİNİN TEST ÜRETİMLERİ BAŞARI İLE SONUÇLANDI

Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi iş birliği ile başlatılan Savur Kadın Kooperatifi Gıda Atölyesi Projesi başarılı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. İlçemizin birbirinden lezzetli organik ürünlerinin değerlendirilerek pazara sunulması ve böylece kadınlar için gelir elde etme imkanı oluşturmayı amaçlayan projenin birinci aşaması başarılı bir şekilde tamamlandı.

 

Geçtiğimiz yıl proje için kullanılacak olan bina Savur Belediyesi tarafından tadil edilerek hazır hale getirildi ve projede yer alacak kadınlara eğitim verildi. Bu yıl deneme amaçlı üretilen ürünler ülkemizin birçok noktasına proje ortağı Leap Kadın Kooperatifi üzerinden satıldı.

 

Projenin ikinci aşamasında ise tesisin büyütülerek profesyonel üretime geçilmesi planlanmaktadır.

 

Gıda atölyesini ziyaret ederek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Savur ilçe Kaymakamı ve Başkan Vekili . Muhammed KAYA, "Bu önemli projenin ilçemiz ve Savurlu kadınlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Burada amacımız hem ilçemizin tanıtımını yapmak, yöresel ürünlerimizi ülkemizin ve dünyanın her tarafına ulaştırmak hem de bu vesileyle kadınlarımıza istihdam alanı oluşturarak hanelerine ekonomik katkı sunmalarını sağlamaktır. Burası aynı zamanda kadınlar için sosyal bir alan ve uygulamalı bir eğitim tesisi olacaktır. İnşallah bu projede başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

 

Savur ilçe Kaymakamı ve Başkan Vekili . Muhammed KAYA ve eşi Dilara Kaya Gıda Atölyesinde çalışan kadın personeller ile bir süre sohbet edip, faaliyetler ile ilgili talep ve ihtiyaçlarını dinledi. Kadın Kooperatifi Gıda Atölyesinde üretilen ürünleri inceleyen Savur ilçe Kaymakamı ve Başkan Vekili . Muhammed KAYA, , çalışmaları sürdüren kadın personellere özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/SAVUR


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49