SAVUR İLÇESİNDE SIFIR ATIK KÜTÜPHANEDE HAYAT BULDU

Çevre Haftası münasebetiyle Mardin'in Savur İlçesinde çevre dostu etkinlikler yapılmaya devam ediliyor.

Mardin 11.06.2022 13:20:00 0
SAVUR İLÇESİNDE SIFIR ATIK KÜTÜPHANEDE HAYAT BULDU

 Çevre Haftası münasebetiyle Mardin'in Savur  İlçesinde çevre dostu etkinlikler yapılmaya devam ediliyor. 

 

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi  Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Savur ilçesi  İçören İmam Hatip Ortaokulu Geri Dönüşüm Kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi. Öğrencilere sıfır atık projesi kapsamında Savur Belediyesi   tarafından hazırlanan eğitim setleri hediye edildi.

 

Sıfır Atık Kütüphanesinin açılışına Savur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili . Muhammed KAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim DEMİR ile birlikte katılarak Savur Belediyesi  tarafından hazırlanan "Sıfır Atık Eğitim Setleri"ni öğrencilere dağıttı.

 

Kütüphane kurmak için toplanan atık malzemeler atölyelerde kursiyerler tarafından işlenerek çalışmalara başlandı. Kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kağıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, ipler, tekstil malzemeleri `Sıfır Atık` projesi kapsamında dönüşümü sağlanarak masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanıma uygun hale getirildi.

 

Açılışının ardından öğrencilerle sohbet eden Savur ilçe  Kaymakamı Muhammed  KAYA, sıfır atık ve geri dönüşümün önemini anlattı. Daha sonra öğretmenlerle toplantı gerçekleştiren Kaymakam KAYA, okulun genel durumunu ve ihtiyaçlarını değerlendirdi. Okulda yapılacak çalışmaları yerinde planladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/SAVUR


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00