SAVUR İLÇESİNDE MUHARREM AYI MÜNASEBETİYLE VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITILDI

Muharrem Ayı dolayısıyla İlçe Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi tarafından düzenlenen aşure programı İlçe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya'nın katılımıyla gerçekleşti.

8.08.2022 18:23:00 0
SAVUR İLÇESİNDE MUHARREM AYI MÜNASEBETİYLE VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITILDI

Muharrem Ayı dolayısıyla İlçe Kaymakamlığı  ve Savur Belediyesi tarafından  düzenlenen aşure programı İlçe Kaymakam  ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya'nın katılımıyla gerçekleşti.

Aşure programına kurum amirleri, siyasi parti ve stk temsilcileri ile vatandaşlar da katıldı.

 

Savur ilçe Kaymakamı ve Başkan Vekili . Muhammed KAYA, günün önemine binaen yaptığı konuşmada; “Bütün İslam dünyası bu günlerde Muharrem ayını idrak etmektedir. Birçok önemli olayın meydana geldiği bu ayda bir de yüreğimizi yakan ve İslam aleminin birlik ve beraberliğini parçalayan Hz. Hüseyin efendimizin şehid edildiği Kerbela hadisesi vuku bulmuştur. Bu üzücü olayın etkileri maalesef hala devam etmektedir. İslam alemi birlik ve beraberliğini bir daha sağlayamamıştır. Bugünün Müslümanları olarak bu tür olaylardan ders çıkarmalı birlik ve beraberliğimize zarar verecek hadiselerden kaçınmalı, İslam çatısı altında mezhep ve meşrep farkı gözetmeden birliğimizi sağlamalıyız. Bu duygularla Muharrem ayının birlik ve kardeşliğe vesile olmasını diliyor, Aşure Gününün hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

 

Savur İlçe Müftü Vekili . Abdurrahman Gündüz tarafından yapılan duanın ardından aşure dağıtımı yapıldı. Programın ardından pazar esnafını ziyaret eden Kaymakam Kaya kendilerine aşure tatlısı ikram etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/SAVUR


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07