SAVUR İLÇESİNDE ÇİFTÇİLERE ÜZÜM SIKMA MAKİNASI DAĞITILDI

Mardin'in Savur ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde "Üzüm Sıkma Makinesinin Kullanıma Kazandırılması Projesi" kapsamında çiftçilere üzüm sıkma makinesi dağıtıldı.

Mardin 28.06.2022 14:01:00 0
SAVUR İLÇESİNDE ÇİFTÇİLERE ÜZÜM SIKMA MAKİNASI DAĞITILDI

Mardin'in Savur ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde "Üzüm Sıkma Makinesinin Kullanıma Kazandırılması Projesi" kapsamında çiftçilere üzüm sıkma makinesi  dağıtıldı.

 

Savur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen teslim törenine Kaymakam/Belediye Başkan V. Muhammed KAYA, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ensari KAVAK, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alper Saruhan ve çiftçiler katıldı.

 

Dağıtım töreninde konuşan Savur ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed KAYA, “İlçemiz genelinde üzüm üretimi yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir. Üretilen üzümler genellikle pekmez, cevizli sucuk, bastık ve sirke gibi katma değerli ürünlerde kullanılmaktadır. Ancak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yaptığımız değerlendirmelerde hasat edilen üzümün suyunu sıkma aşamasında teknoloji eksikliğinden kaynaklı kaybın çok olduğunu gördük. Bu nedenle projeyi hazırlayarak GAP İdaresine gönderdik. Ve projemiz kabul gördü. Makineleri verdiğimiz çiftçimiz artık iş gücünden kazanacak ve ürün kaybından kurtulacak. Projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/SAVUR


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19