``SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI YAPMAK BİR BAŞBAKANA YAKIŞMAZ``

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Savaş çığırtkanlığı yapmak Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na yakışmaz” dedi.

Siyaset 1.09.2013 10:29:14 0
``SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI YAPMAK BİR BAŞBAKANA YAKIŞMAZ``

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Savaş çığırtkanlığı yapmak Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na yakışmaz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, .“Sadece diktatörler renklerden korkar” dedi  ve “Gökkuşağından korkulur mu” diye sordu…

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Silivri’de ( E )   Orgeneral   İlker Başbuğ’u tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret ettikten sonra,  gazetecilerin griye boyanan merdivenler ile Suriye’ye askeri müdahale konusundaki sorularını da yanıtladı;

Bir soru üzerine, “Savaşa giren hiçbir ulusun yeni bir savaş süreci başlatmadığını” belirten Kılıçdaroğlu, “Savaş çığırtkanlığı yapmak  Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na yakışmaz. Hem ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyeceksiniz, ‘kimsenin burnu kanamasın’ diyeceksiniz, sonra dönüp savaş çığırtkanlığı yapacaksınız. İnsanların öldürülmesi üzerine görüş beyan eden bir başbakan olmaz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Suriye’de ateşkesin sağlanması, tarafların birbirini öldürmediği bir ateşkes sürecinin başlatılması gerektiğini vurgulayarak, egemen devletlerin, Birleşmiş Milletler’in, diğer yetkililerin de önce bunu sağlaması, Suriye’deki iç barış için adım atılması gerektiğini söyledi.

Fındıklı’dan Cihangir’e çıkan Salı Pazarı’nın merdivenlerinin griye boyanmasıyla ilgili soruyu da Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle yanıtladı:

“Hangi insan renklerden korkar? Ancak diktatörler. Dünyanın en güzel yedi rengi var. Gökkuşağından korkulur mu? Griye boyamışsınız. Hangi akıl, hangi mantıkla. İnsanın ruhunda bir zevk olur. Kent estetiği dediğimiz bir şey vardır. Baktığınız zaman hoşunuza gider. Yedi rengi görüyorsunuz, düşman ilan ediyorsunuz, tamamını griye boyuyorsunuz. Allah akıl fikir versin.”dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,35% -0,06
  • EURO

    34,52% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2375,93% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00