ŞANLIURFA İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİNDE ?OTİZM ENGEL DEĞİL FARKLILIKTIR? SEMİNERİ

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetleri sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi Kuran-ı Kerim ve El Sanatları Eğitimine katılan ev hanımlarına yönelik ? Otizm ? semineri düzenledi.

Güneydoğu Bölge Haberleri 16.04.2019 17:45:23 0
 ŞANLIURFA İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİNDE ?OTİZM ENGEL DEĞİL FARKLILIKTIR? SEMİNERİ

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetleri sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi Kuran-ı Kerim ve El Sanatları Eğitimine katılan ev hanımlarına yönelik “ Otizm ” semineri düzenledi.

 

Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığının ortak çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen “Otizm” seminerini Sosyolog Selma ATEŞ verdi.

 

Sosyolog Selma ATEŞ; 2 Nisan, Dünyada Otizm konusunda farkındalık yaratarak Otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “ Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Her yıl Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizm sorunları ve çözüm yolları konuşuluyor, araştırmaların teşvik edilmesi ve erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Otizm, Otizm Spektrum Bozuklukları ya da eski adıyla Yaygın Gelişim Bozuklukları şeklinde isimlendirilen önemli bir bozukluktur. Otizm Spektrum Bozukluğu, doğuştan gelen yada yaşamın ilk yıllarında ortaya karmaşık bir nöro- gelişsel bozukluk olarak tarif edilebilir. Otizme dair belirtiler bazı çocuklarda gelişim basamaklarının erken dönemlerinde, bazı çocuklarda ise öncelikle normal seyreden gelişimde gerileme veya aksaklık olmaktadır. Otizmlilerin çoğu diğerleriyle iletişim kurmakta zorlanırlar. Fakat erken teşhis ve tedavi gittikçe daha fazla kişiye tam potansiyellerini kullanmada yardım etmiştir. Dedi.

 

Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur ise; Güçlü yarınlar için, Güçlü bir Türkiye için sağlıklı, bilgili ve bilinçli bir gençlik ve aile yetiştirmek en büyük idealimiz. Bu noktada gençlerimizin yanı sıra Ailelere hizmet etmek çok önemli. Aileyi oluşturan en önemli değer bayanlardır. Zaman zaman her yaş grubuna yönelik hizmetlerimiz devam edecektir. Gençlik Merkezimizde halkımıza ve gençlerimize normal hayatlarında her zaman önemli gördüğümüz konularda bilgilendiriyoruz. Bir ülke eğitimle ancak başarıya ulaşabilir.  İpekyol Gençlik Merkezi olarak Bu noktada eğitimlerimiz, etkinliklerimiz, çalışmalarımız ve seminerlerimiz devam edecektir. Tüm gençlerimizi bu imkânlardan istifade etmeye davet ediyorum dedi. Seminerin gerçekleşmesinde emeği geçen Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına ve Sosyolog Selma ATEŞ hanımefendiye teşekkür ediyorum dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00