ŞANLIURFA İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİNDE MUKABELE GELENEĞİ DEVAM EDİYOR.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi Ramazan ayında da hız kesmeden faaliyetlerine devam ediyor. Gençlik Merkezinde Ramazan ayı nedeniyle her gün kadınlara yönelik mukabele veriliyor.

Güneydoğu Bölge Haberleri 9.05.2019 11:28:54 0
ŞANLIURFA İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİNDE   MUKABELE GELENEĞİ DEVAM EDİYOR.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi Ramazan ayında da hız kesmeden faaliyetlerine devam ediyor. Gençlik Merkezinde Ramazan ayı nedeniyle her gün kadınlara yönelik mukabele veriliyor.

 

            Mukabele hakkında bilgiler veren İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur; Gençlik Merkezlerinin amacı; Gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak, gençlerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan, gençleri her türlü zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmaları yürüten, topluma faydalı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunan resmi kurumlardır. İpekyol Gençlik Merkezinde de aynı düşüncelerle çalışmalarımız devam ediyor. Ancak gençlerimizin görmüş olduğu atölye, kulüp, kurs, ders ve eğitim çalışmalarının yanında kadınlara ve ailelere de yönelik önemli çalışmalar ve etkinliklerimiz bulunmaktadır. “Hazret-i Cebrâil (as) ile Hazret-i Peygamber Efendimiz’in (asm) Ramazan aylarında yaptıkları Kur’ân’ı karşılıklı okuma ibâdetini model alan Müslümanlar, asırlardan beri güzel sesli hafızların refakatinde her Ramazan ayında bu geleneği sürdürmüşler.” Bizde Gençlik Merkezi olarak  Ramazan ayı münasebetiyle Mukabeleye devam ediyoruz.

 

 “Peygamber Efendimizin “ “Kur’ân okuyunuz! Çünkü Kur’ân, kıyâmet günü, kendi yârânına (kendisini okuyan ve amel edenlere) şefaatçi olarak gelecektir.” (R. Sâlihîn, 988)buyurmaktadır. Geleneksel hale gelen Mukabelemiz bu yıl 3. kez yapılmaktadır. Gönüllü eğitmenlerimizle birlikte her gün İpekyol Gençlik Merkezimizde sabah 10.30-12.00 saatleri arasında kadınlara mukabele verilmektedir.

 

İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur; ücretsiz olarak yapılan faaliyetlerimizden Halkımızın ve Gençlerimizin faydalanmasını istiyoruz. Bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Mukabeleye katılan kadınların ve Tüm Müslüman âleminin mübarek Ramazan-ı şeriflerini kutlar, hayırlara vesile olmasını diliyorum, dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA

 

 

 

 

 


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62