ŞANLIURFA İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİ GENÇLERİNDEN MÜZE ZİYARETLERİ

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İpekyol Gençlik Merkezi tarafından kursiyer ve üyelerine ilimizde bulunan mutfak ve kent müzesini gezdirdi.

Güneydoğu Bölge Haberleri 11.09.2018 16:54:54 0
ŞANLIURFA İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİ GENÇLERİNDEN MÜZE ZİYARETLERİ

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İpekyol Gençlik Merkezi tarafından kursiyer ve üyelerine ilimizde bulunan mutfak  ve kent müzesini gezdirdi.

 

Gezi hakkında bilgiler veren İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Gençlerimizi önemsiyoruz onlar bizim geleceğimiz. Okulların açılmaya başladığı bugünlerde gençlerimize moral vermek, Bir arada bulunmak, paylaşmak, birlik ve beraberlik içinde yaşamak üzere Gençlik Merkezi olarak gençlerimizle birlikte yıl içerisinde birçok etkinlik ve faaliyet düzenledik. Bu günde gençlerimize Peygamberler şehrimiz Şanlıurfa’ da bulunan kent ve mutfak müzesini gezdirip bilgi sahibi olmalarını sağlamaya çalıştık. Mutfak müzesinde Şanlıurfa’mızın yemekleri, yemek yapımında kullanılan malzemeleri ve giyimleri hakkında, Kent müzesinde ise kent maketi, ilimizde yaşayan peygamberlere ait hologram vasıtasıyla ilgili görsel tanıtımlar ve yine ilimize ait eski döneme fotoğraflar, müzik aletleri, tarım aletleri, el sanatlarına ilişkin malzemeler, geleneksel giysiler ve bitki ve hayvanlara ait canlandırmaları yerinde görme fırsatı bulduk. Gençlerimizle hoşça vakit geçirip mutlu olduklarını görmek bizleri de mutlu ediyor dedi.

 

Bu güzel ve anlamlı gezide bizlere yardımcı olan Kent ve mutfak müzesi yetkili ve görevlilerine teşekkür ediyorum dedi.

 

Geziye katılan öğrenciler geziden çok memnun kaldıklarını, bu tür etkinliklerin zaman zaman yapılması gerektiğini ve eskiye dönük büyüklerimizin yaşam biçimlerini, kullandıkları giyim, kuşam ve malzemeleri görmek güzel oldu. Bu fırsatı sağlayan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Dediler.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19