Sanat Programı Beyaz Tuval`de İkinci 100 Başladı.

Türkiye`deki en uzun soluklu sanat programı "Beyaz Tuval" kıymetli bir arşive imza atmaya devam edecek.

Kültür ve Sanat 17.12.2019 08:32:44 0
Sanat Programı Beyaz Tuval`de İkinci 100 Başladı.

Türkiye'nin en uzun soluklu sanat programlarında biri olan Beyaz Tuval, 100. yayınını özel bir sunumla kutladı.

 

 

İki kadın ressam Dilşad Atasoy ve Günsü Saraçoğlu'nun, yıllar önce, sanat arşivi oluşturmak amacıyla yapımına başladığı Beyaz Tuval sanat programı 100. yayını geride bıraktı. Program, ressamlar, heykeltraşlar, fotoğraf sanatçıları, sanat tarihçiler, eleştirmenler ve sanata, sanatçıya destek veren kuruluşlar dahil, sanatı yaratan, sanatla ilgilenen, sanata dokunan herkesi kayıt altına almaya devam ediyor.

 

Programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Atasoy ve Saraçoğlu 100. program sonrası, şunları söylediler yaptıkları açıklamada; " Beyaz Tuval bizim çocuğumuz gibi, çok emek verdik, çok çalıştık, çok şey öğrendik. Bugün gerçekten büyük bir sanat arşivi oluştu elimizde. Sanatseverler, sanata ve sanatçıya dair merak ettikleri çok şeyi bulabilir bu programda, hem de sanatçının kendi sesinden dinleyerek... Bu kayıtları gelecek kuşaklara bırakacağımızı bilmek bizi çok heyecanlandırıyor. Çünkü Türkiye'de sadece sanatta değil, her alanda belge bilgi kirliliği ve arşiv eksikliği var. Bu eksiği gidermek için bir tuğla da biz koyabiliriz diye yola çıktık. Bugün, izlenme oranlarının yüksekliği ve her gün sanatseverlerden aldığımız destekleyici geri dönüşler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor bize. Hatta lisans, yüksek lisans tez çalışmalarında Beyaz Tuval kayıtlarından yararlanıldığını duymak, programın sanat eğitimi açısından da önemli bir yere sahip olduğunun göstergesi. Çok mutlu ve gururluyuz."

 

Piece of Art News ve Ogün TV işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Art Boya tarafından desteklenen Beyaz Tuval, Türkiye'nin en önemli sanatçılarının yanı sıra, genç sanatçılara da yer vererek devam ediyor kayıtlarına. Günümüzde hak ettiği desteği göremeden göçüp giden onlarca sanatçı göz önünde bulundurulduğunda, bu döneme dair tutulan tüm kayıtlar önemlidir.

 

Türk Sanat Tarihi açısından büyük bir arşiv oluşturan bu kayıtlar, yıllar sonra çok daha değerli olacak, çok daha anlam kazanacak

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

 

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90