SALİH TURHAN;'I.T.C TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ TÜRKMENLERİN YURT DIŞINDAKİ GÜCÜDÜR'

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Hasan TURAN, I.T.C Türkiye Temsilciliğini ziyaret ederek yapılan çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Türk Dünyasından Haberler 19.08.2021 12:57:00 0
SALİH TURHAN;

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Hasan TURAN, I.T.C Türkiye Temsilciliğini ziyaret ederek yapılan çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

 

I.T.C Türkiye Temsilcisi Mehmet TÜTÜNCÜ, Temsilcilik tarafından hazırlanan “2018 Irak Genel Seçimleri İhlalleri” ile “Yeni Seçim Sistemi ve Türkmenlere Etkisi” raporlarını Genel Başkana takdim etti. TÜTÜNCÜ; “söz konusu raporların birçok dilde hazırlandığını, uluslararası taraflara sunulacağı, Irak’ta 10 Ekim 2021 tarihinde yolsuzluk, şaibe ve ihlallerden uzak, adil, şeffaf ve güvenli bir seçimin icra edilebilmesi amacıyla uluslararası seçim gözetmenliğinin ve desteğin kazanılması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

I.T.C Genel Başkanı Hasan TURAN, Irak’ta seçimlerin belirlenen tarihte yapılmasından yana olduklarını, demokratik düzen ve uluslararası standartlara uygun bir seçimin icra edilmesinin Irak’ın siyasi ve güvenlik istikrarına büyük katkısının olacağını, Türkmen milleti ve teşkilatları olarak seçimlere çok iyi şekilde hazırlanmak, yüksek oranda seçime katılım sağlayarak adaylarımızın kazanması için çalışmak ve en yüksek oranda parlamento sandalyesi elde ederek Irak’ta karar alma mevkilerinde güçlü bir şekilde yer almamız gerektiğine vurgu yaptı. Bu bağlamda, I.T.C Türkiye Temsilciliğinin çalışmalarını takdirle karşıladığını, Temsilciliğin büyük bir misyon üstlendiğini, bu yöndeki çalışmalarıyla da Türkmenlerin yurt dışındaki gücü olduğunu ifade etti.

 

Önümüzdeki erken seçimde yurt dışında oy kullanma imkânı tanınmadığından, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliğinin, Türkiye’de mukim Türkmenlerin memlekete dönüşleri ve oy kullanma imkanının yaratılması hususunda çalışma içerisinde olduğu ifade edildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62