ŞAHKULLUBEY`DEN ``ANNELER GÜNÜ``MESAJI

AK Parti Mardin Milletvekili, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Ecz. Gönül Bekin Şahkulubey, ''Anneler Günü'' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mardin 11.05.2014 00:53:40 0
ŞAHKULLUBEY`DEN ``ANNELER GÜNÜ``MESAJI
AK Parti Mardin Milletvekili, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Ecz. Gönül Bekin Şahkulubey, ’’Anneler Günü’’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şahkulubey mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Annelik Allah`ın kadına bahşettiği en güzel ve en zor görevlerden biri. Annenin elinin değdiği yemek bir başka lezzetli, onun şefkat ve koruyuculuğu eşsizdir. Çocuğu için dünyanın en güvenli sığınağıdır. Anne yavrusu için sabırla ve benzeri görülmeyen bir fedakarlıkla, üstelik de hiçbir karşılık beklemeden, narin bir fidanı yetiştirir gibi bekler ektiği tohumun boy vermesini. Yani bir kadın için anne olmak oldukça zorlu bir süreçtir. 

Anne esasen ailenin temel direğidir. Yaşadığı toplumun değer yargılarını tek tek sabırla işler çocuğuna bir anne. Bir yandan yavrusunu hayata hazırlarken bir yandan içinde bulunduğu gelenek göreneklerini kendinden sonraki nesle aktararak yaşatır. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın; bireyden topluma, toplumdan bireye annelik bu zincirin en önemli halkasıdır. 

Annelik bir sanat ve toplumun hafızasıdır. Bu açıdan değerlendirince de kadının toplum içindeki yerini güçlendirmek, annelik bilinci ve yeteneklerini artırıcı yönde adımlar atmak bireysel ve toplumsal bir kazançtır. 

Son yıllarda annelerimizin ve anne adaylarımızın güçlendirilmesine yönelik yapılan düzenlemeler pekçok anne ve çocuğun hayatını değiştirdi. Bunun mutluluğu ve gururu içinde bütün annelerimizin ve anne adaylarının bu özel gününü en içten duygularımla kutluyor; Hakkın rahmetine kavuşmuş annelerimiz için de Allah`tan rahmet diliyorum."Dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER:ABDULLAH ORTAÇ

38.3° / 24.9°
  • BIST 100

    10138,97%-1,37
  • DOLAR

    32,30% 0,25
  • EURO

    34,84% -0,87
  • GRAM ALTIN

    2383,21% -3,17
  • Ç. ALTIN

    3881,18% -1,03