SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ 40.OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MARDİN'DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 40. Olağan Meclis Toplantısını Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen Belediye Başkanlarının katılımı ile Mardin’de gerçekleştirdi.

Mardin 15.10.2023 12:55:00 0
SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ 40.OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MARDİN

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 40. Olağan Meclis Toplantısını Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen Belediye Başkanlarının katılımı ile Mardin’de gerçekleştirdi.

 

Artuklu Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Sağlıklı Birliğinin 40. Olağan Meclis Toplantısında konuşan Vali Akkoyun; "Mardin’imizde, “Sağlıklı Kentler Birliği    Programı” dolayısıyla sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Tarih, kültür, hoşgörü ve medeniyetlerin şehri Mardin, huzur içerisinde bir arada yaşamanın dünyadaki nadide örneklerinden biridir. Sağlıklı kentler, sadece binaların değil, aynı zamanda insanların da sağlığını, huzurunu ve refahını merkeze alan şehir planlaması ve yönetimini ifade eder. Sağlıklı bir kent için; temiz hava, su, yeşil alanlar ve fiziksel aktivite imkanları sunulur. Engellilere uygun erişim alanları, kamusal ulaşım olanakları ve eğitim gibi faktörler de sağlıklı bir kent yapısının önemli unsurlarındandır. Bunların yanında sürdürülebilir ulaşım sistemleri kurarak trafik yoğunluğunu azaltmak, bisiklet yolları ve yaya geçitlerini artırmak da sağlıklı kentlerin oluşturulmasında önemli bir adımdır. Sağlıklı kentler yalnızca fiziksel sağlıkla sınırlı değildir. Ruhsal sağlık da önemlidir. Bu nedenle kültürel etkinlikler, sanat ve mesire alanları gibi unsurlara da önem vererek şehirlerimizi daha canlı ve sağlıklı bir hale getirebiliriz. Vatandaşlarımızın, her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirerek kamu çalışmalarında sürdürülebilir çözümler üreterek sağlıklı kentler oluşturabilmek nihai hedeflerimiz arasındadır.

"Şehir insanın aynasıdır, insan da şehrin aynasıdır" diyerek, gönlümüzde olanı şehirle buluşturmanın mücadelesini vermeye devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Sağlıklı bir dünya için, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği yeni nesil belediyecilik anlayışı ile birlikte ön plana çıkan, akıllı şehirler, yeşil, dirençli ve emniyetli şehirler başlıklarının hepsi sorumluluk ve görev alanımız içinde önemle yer almaktadır. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla şehirlerle beraber, gönülleri de hep birlikte ihya ve inşa edeceğiz. Etkinliğin düzenlenmesinde, emeği ve katkısı olan, Sağlıklı Kentler Birliği’ne teşekkür ediyor, ilimize teşrif eden Belediye Başkanlarımızı hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.” İfadelerini kullandı. 


Açılış konuşmalarının ardından oturumlar halinde düzenlenecek olan konferansa geçildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19