SAĞLIK BİRSEN GENEL BAŞKANI ÖNÜR:' BAKANLIK SÖZLEŞMELİ SAĞLIKÇI ALIMINDA MAĞDURİYET YAŞATIYOR'

Saglik Bir Sen Genel Başkanı Hasan Önür ; Bakanlığın Sözleşmeli Sağlıkçı alımında binlerce kişinin mağdur olduğunu dile getirdi.

28.03.2021 13:16:00 0
SAĞLIK BİRSEN GENEL BAŞKANI ÖNÜR:

Saglik Bir Sen Genel Başkanı Hasan Önür ; Bakanlığın Sözleşmeli Sağlıkçı alımında binlerce kişinin mağdur olduğunu dile getirdi.

 

Sağlık meslek mensubu okulu bitiren binlerce kişinin ,Açık Öğretim fakültesinde okuması ile sağlıkçı diplomalarıni kullanılmadığını, fazla okumanın bir ceza gibi algılandığı belirterek , gençlerin okul okumasına engel teşkil edecek bir duruma geldiğini belirtti. Sağlık meslek lisesi (hemşirelik) dalından mezun olan aday, açık öğretim önlisans bitirmesi sonucu hemşirelik diplomasını kullanamamaktadır. Sağlık Meslek Yüksek Okulu ( Tıbbi Görüntüleme teknikleri) programı mezunu aday ,Açık Öğretim fakültesi işletme mezunu olması hasebiyle Sağlık Teknikeri diplomasını kullanamamaktadır .

 

Açık öğretim fakültesi okumak ile ( Sağlık meslek mensubu) diplomalar atıl durumda kalmaktadır. Sağlık teknisyeni ve teknikeri diplomalarının vermiş olduğu hak ve yetkiler kullanılamamaktadır. Açık öğretim fakültesinden herhangibi bir alan okumak ile sağlık diplomaları geçersiz olmaktadır. Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli personel alımlarında bu konunun dikkate alınarak mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz. Çözüm çok basittir. Bu çözümü Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı personel alımlarında uygulamaktadır. (Tekniker ,teknisyen ,İmam Hatip ) alımlarında bu uygulama halihazırda uygulanmaktadır. Sağlık teknisyeni alımında ,EN AZ Sağlık meslek liselerinin ilgili alanından mezun olmak koşulu aranması gerekir koşulu eklenmesi kâfidir.

 

Sağlık Teknikeri alımında ise , EN AZ Sağlık Meslek Yüksek okullarının ilgili alanından mezun olmak koşulu eklenmesi ile büyük bir mağduriyet sonlandirilacaktir Bu konuda gerekli çalışmaların Bakanlığımız tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61