SAĞLIK BAKANLIĞINDA YARDIMCI HİZMETLER PERSONELİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Sağlık Bakanlığında Çalışan Yardımcı hizmetler sınıfı personeli , Genel idari hizmetleri sınıfına aktarılmayı bekliyor.

Sağlık 1.04.2021 18:31:00 0
SAĞLIK BAKANLIĞINDA YARDIMCI HİZMETLER PERSONELİ  ÇÖZÜM BEKLİYOR

Sağlık Bakanlığında Çalışan Yardımcı hizmetler sınıfı personeli , Genel idari hizmetleri sınıfına aktarilmayi bekliyor.

 

Sağlık Bir sen Genel Başkanı Hasan Önür ; Saglik Bakanlığında yardımcı hizmet sınıfının artık kalkması gerektiğini belirtti. 1965 yılındaki bakış acisinin artık kalmadığını , akademik eğitimlerin cesitlenmesi ile YHS kadrolarinin nitelik olarak çok farklı bir durum aldığını belirtti. 1965 yılında kömür kazanlarının çalıştırılması için kaloriferci ihtiyacı varken , günümüzde teknik okul mezunu olan kalorifercilik ve sıhhi tesisat teknik personeli tarafından yapıldığını belirtti. Bakanlığımız Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personeli bir kereye mahsus olmak üzere Genel İdari Hizmetleri sınıfına aktarması için çalışma yapmalıdır.

 

Sağlık Bakanlığımizda hali hazırda Gassal, terzi, teknisyen yardımcısı,aşçı, berber, bahçıvan, kaloriferci, hizmetli, bekçi, dağıtıcı, hayvan bakıcısı unvanlarında personel çalışmaktadır. Bu personellerimiz den büyük bir çoğunluğu önlisans ,lisans mezunudur. Aralarında yüksek lisans yapan arkadaşlarımız dahi vardır. Yardimci hizmet sınıfında bulunan unvanlar genel idari hizmetleri sınıfına aktarılarak yada eğitim durumuna göre genel idari hizmetleri sınıfına aktarılarak bir çözüm yolu getirilmelidir. YHS de bulunmanın bir çok dezavantajlı durumu vardır. Adaylar lisans mezunu olarak bu kadrolarda çalışmaktadır. Bu sınıfın ek göstergesi yoktur. Bu sınıfta çalışanların görevde yükselme mevzuatında sınırlı yer alması nedeni ile unvan değiştirmeleri ve yükselmeleri çok zordur. Görev tanımları yoktur. Bir çok idarede görev tanımları çakışmaktadır.

 

Yhs de çok büyük belirsizlikler vardır. Yhs personeli mutlu değildir. Ayrica 1965 yılında çıkan memur kanunu ile 2021 yılındaki durum çok farklıdır. YHS daki bir çok kadronun artık akademik (önlisans ,lisans) eğitimleri vardır. En bariz örneği ise Aşcilik ve kalorifercilik, Okulunun teknik bir eğitim olmasina rağmen memur kanununda yardımcı iş olarak tanımlanması hakkaniyetli değildir. Sağlık Bakanlığında çalışan yardımcı sınıf personelinin sorunlarının çözümü için sendika olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Bakanlığımızın çözüm için girişim yapmaya davet ediyoruz. Kangren halini almış bu sorunun acilen çözülmesini gerektigini belirtiyoruz.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00