SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLI CİZRE`DE...

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU, Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü'nün 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarına katılmak Üzere Şırnak'a geldi.

Gündem 16.03.2014 20:47:34 0
SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLI  CİZRE`DE...

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU, Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü’nün 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarına katılmak Üzere Şırnak’a geldi.

Şırnak İlindeki ziyaretlerine ilk olarak Cizre Devlet Hastanesi ile başlayan  Sağlık Bakanı Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU ve beraberindeki heyet, Kamu Hastaneleri Birliği Şırnak Genel Sekreteri Hakan TOKUR, Hastane Müdürü Ramazan SABUNCU ve  Hastane Başhekimi Özer SEZER’den hastane hakkında bilgiler aldı. Cizre Devlet Hastanesi’nde hasta yakınları ve çocuklarla yakından ilgilendi. Bakan MÜEZZİNOĞLU, hastanenin çocuk servisinde yatan hasta çocukları ziyaret edip, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Sağlık Bakanı   Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU; geride bırakılan 12 yıl boyunca dünyanın da takdirini kazanan reformları, sağlık çalışanlarının olağanüstü gayreti ile gerçekleştirdiklerini belirterek: ”Böylece ülkemizin en ücra noktalarına kadar sağlık hizmetini ulaştırabildiğimiz bir dönemin kapılarını açtık. Bu tablonun oluşmasında hiç şüphesiz Türkiye’nin sağlığı için emek harcayan siz değerli sağlık çalışanlarının gayreti ve fedakârlığı var“ dedi. Ardından sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Hastanedeki incelemelerin tamamladıktan sonra gazetecilere kısa bir açıklama yapan Sağlık Bakanı  Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU: “Sağlık hizmetlerinin daha iyi noktaya gitmesi için de gerek Türkiye genelinde gerekse Şırnak ve Cizre’de bugün yapacağımız tespitlerden sonra yeni  planlamalarımız olacak. Bir çocuk hastalıkları ve bir de kadın hastalıkları hastanesi üzerine bir planlamamız var. O konuyu da yeniden değerlendirip inşallah önümüzdeki günlerde son şeklini vereceğiz. Ama Türkiye her bölgesinde bütün bölgeleri ile sağlıkta sessiz bir devrimi büyük oranda başardı.  Şu anda fiziki mekânlar olarak yüzde 40 oranında başardığımız nitelikli yatak oranını, inşallah önümüzdeki dört yıl içinde, en geç beş yıl içinde yüzde 95’lere taşıyacağız. Bunların bir kısmını devlet adına kamu üzeri iş birliği olarak sunacağız. İnşallah 2018’de bütün fiziki mekânlarımızı son derece çağdaş ve modern hale taşıyacağız. Buna Cizre de, Şırnak da, Van da, Batman da hepsi dâhildir” dedi.

Sağlık Bakanı    Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU yaptığı açıklamanın ardından  beraberindeki heyetle birlikte Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü’nün 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Cizreden  ayrıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞIRNAK


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07