SAĞLIK BAKANI KOCA ;'İNGİLTEREDEN GİRİŞ YAPAN 15 KİŞİDE MUTASYONA UĞRAMIŞ KORONAVİRÜSE RASTLANDI'

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiştir' 'dedi.

Sağlık 2.01.2021 09:12:00 0
SAĞLIK BAKANI KOCA ;

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiştir' 'dedi.

 

Sağlık Bakanı Koca Twıter hesabından yapytığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;'İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır. İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur.''Açıklamasında bulundu.

 

Ayrıca Sağlık Bakanlığından yapılan konuyla ilgili yazıll basın açıklamasında da şu ifadelere yer verildi;

 

''İngiltereden son dönemde giriş yapan ve PCR Test sonucu pozitif çıkan  kişilerden geriye dönük  taramalar neticesinde 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu  virüs yükü tespit edildiği için bu ülkeden yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur.

 

Bilindiği üzere İngiltere tarafından duyurulan virüsteki mutasyon ile ilgili olarak tedbir alınmış ve bu ülkeden yurda girişler askıya alınmıştı.Ayrıca son dönemde İngiltere’den girmiş kişilerin tamamı da geriye dönük tarama altına alınmıştı.Halk Sağlığı Referans Labratuvarımızın da yurdun çeşitli bölgelerinden düzenli taramalar yaptığını da bildirmiştik.

 

İngiltere’den son dönemde giriş yapan ve PCR Test sonucu çıkan kişilerden geriye dönük taramalar sonucunda 15 kişide yeni mutasyona uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir.Bu kişiler tarama başladığından beri  izolasyon altıdadır.İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve kontrol altına alınmıştır. 

 

Yurt çapında yapılan düzenli taramalarda mutayonlu virüs İngiltere’den giriş yapanların dışında tespit edilmememiştir.İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur.Gelişmelerden vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 

Saygılarımızla‘‘denildi.

'Fotoğraf açıklaması yok.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33