SAĞLIKÇI TIBBİ SEKRETERLER ASMDE DÜZENLEME BEKLİYOR

Türkiye geneli Aile sağlığı merkezinde Tıbbi Sekreterler özellikle asıl işlerini yapması ve ihtiyaç olmasına rağmen hak ettiği hakkı alamıyor.Sağlıkçı Tıbbi sekreterler ASM`lerde düzenleme bekliyor.

Gündem 15.03.2017 11:36:35 0
SAĞLIKÇI TIBBİ SEKRETERLER ASMDE DÜZENLEME BEKLİYOR

Türkiye geneli Aile sağlığı merkezinde Tıbbi Sekreterler özellikle asıl işlerini yapması ve ihtiyaç olmasına rağmen hak ettiği hakkı alamıyor.Sağlıkçı Tıbbi sekreterler ASM'lerde düzenleme bekliyor.

 

ASM’nin A ve B sınıfı farklı olarak yazmaktadır. ASMde doktorlar maaş 9-10 Bin Arası Hemşire-ebeler 3-4 arası almaktadır. Asm giderler ayrı hesaplarına yatmakadır. ASM’nin personel giderleri olan doktor başına aylık gider hesabına 4800 yatmaktadır.5 birimlik bir asmde 24.000 TL Aylık gider yatmaktadır. Bir ASM’nin Aylık gideri 13.000 geçmiyor. Doktorlar Tıbbi sekreterlere hak ettiği maaş vermemektedir. Hem de işini severek yapa tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir. Asmde yemeği +yol parası bizlerden gidiyor. Aile hekimliği yönetmenliği tıbbi sekreterler için bir madde eklenirse Türkiyede 70 Bin Tıbbi Sekreterlerin mağduriyeti kalkacaktır.

 

Eşit işe eşit güvence+ücret verilmesi Hem de işini severek yapa tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir. Aile Sağlığı Merkezlerinde hasta kayıt, kayıtlı nüfusun takip kayıt işlemleri ve EBYS yazışmalar gibi tıbbi sekreterler  yapmaktadır. Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız kayıtlar olsun, yazışmalar olsun. Ve hasta kabul işlemleri Tıbbi sekreterlerin yapıyorlar. 

 

anışmanlık hizmetlerini ve bu kayıtların tutulmasında Tıbbi Sekreterler büyük öneme sahiptir. Aile sağlığı merkezlerin Tıbbi Sekreterler işini severek yapıyor ve hastalar memnun bir şekilde ayrılıyor. Hem de işini severek yapan tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir. ASM’nin personel giderleri olan doktorların hesabına 4800 TL yatmaktadır. Doktorlar Tıbbi sekreterlere hak ettiği maaş vermemektedir. Aile sağlığı merkezlerinde ise Gruplandırmadan dolayı Asıl işimizi yaparak 1300-1700 ücretle çalışıyoruz. Bazı illerde doktorlar çok düşük maaş vererek Tıbbi Sekreterleri mağdur etmektedir. Yemek ücreti yol parası Tıbbi sekreterlerden gidiyor. Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde MADDE tıbbi sekreterler tercih edilmesi ve sözleşme güvence(Kadro/4/B sözleşmesi ) için  madde konulursa 70 Bin Aile mutlu olacaktır.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00