SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ``TEDAVİ ÜCRETİ``AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığından Ankara Tren Garı önünde meydana gelen terör saldırısında yaralanan bir hastadan tedavi masrafı olarak 26 bin lira istendiğine? dair habere ilişkin yazılı basın açıklaması yapıldı.

Gündem 23.10.2015 17:30:36 0
SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ``TEDAVİ ÜCRETİ``AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığından Ankara Tren Garı önünde meydana gelen terör saldırısında yaralanan bir hastadan tedavi masrafı olarak 26 bin lira istendiğine” dair habere ilişkin yazılı basın açıklaması yapıldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı basın açıklaması şöyle:

Medyada “Ankara Tren Garı önünde meydana gelen terör saldırısında yaralanan bir hastadan tedavi masrafı olarak 26 bin lira istendiğine” dair haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Haberde adı geçen ve terör saldırısında yaralanan hastamızın tedavisi 10 Ekim 2015 tarihinden itibaren Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam etmektedir. 
Hastanın hastaneye kabulü acil servisten yapılmış ve “adli vaka” olarak kayıt altına alınmıştır. İlgili yasal mevzuata göre acil servise başvuran tüm hastaların, sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tedavileri ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Hastane otomasyon sistemlerinin işleyişinden dolayı hastalara yapılan her türlü tıbbi hizmetin karşılığı sistemde otomatik olarak görülmektedir. Burada yer alan ücretler adı geçen hastaya fatura edilen ya da edilmesi planlanan ücretler olmayıp yapılan tıbbi hizmetlerin karşılığının sisteme yansımasıdır.

Ankara’daki terör saldırısında yaralanan vatandaşlarımızdan tedavi gideri olarak hiçbir surette ücret talep edilmeyecektir. Bu hastalarımızın gerek tedavi ve gerekse tedavi sonrası takip süreçlerinde verilen tüm hizmetlerin bedeli devlet tarafından karşılanacaktır.

Taburcu olduktan sonra da tedavi ve takip hizmetinden ücretsiz olarak yararlanmak isteyen bu kapsamdaki vatandaşlarımızın İl Sağlık Müdürlüklerine müracaat etmeleri yeterli olacaktır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.''Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04