SADULLAH GÜNEŞ;``İSTANBUL`UN FETHİ KUTLU OLSUN``

Diyanet Birlik Sen Midyat ilçe başkanı Sadullah Güneş İstanbul?un Fethiinin 567. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mardin 30.05.2020 00:06:32 0
SADULLAH GÜNEŞ;``İSTANBUL`UN FETHİ KUTLU OLSUN``

 Diyanet Birlik Sen Midyat ilçe başkanı Sadullah Güneş İstanbul’un Fethiinin 567. yıl dönümü  dolayısıyla mesaj yayınladı.

 

Başkan Güneş mesajında  unları söyledi;


“İstanbul elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır. Onu fetheden asker ne güzel askerdir.”

Peygamber övgüsü almış atalarımızın torunları olmaktan büyük onur ve gurur duyuyor, müslüman ve hür bir ülkede yaşadığım için de Yüce Rabbime şükrediyorum.
İstanbulun Fethi ile yeni bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur
Fatih Sultan Mehmet tarafından 567 yıl önce fethedilen İstanbul, askeri ve manevi olmak üzere iki yönlü bir fetih yaşamıştır. 
askeri yönü itibariyle Fatih Sultan Mehmed’in
 “Ya ben İstanbul’u alırım ya da İstanbul beni”  sözleriyle ifade ettiği ve gemileri karadan yürüterek hayata geçirdiği kararlılık ve azmini; 
Manevi  yönü itibariyle de Topkapı’dan şehre girerken Bizans Patriğine hitaben “Ben Sultan Mehmed, sana ve arkadaşlarına ve bütün halka söylüyorum ki, bugünden itibaren ne hayatınız ve ne de hürriyetiniz hususunda benim gazabımdan korkmayınız.” fermanıyla ortaya koyduğu insanlık, hoşgörü ve mütevaziliktir.   
Sayısız şehit vererek, paha biçilemez bedeller  ödeyerek elde edilen, tüm dünya devletlerinin iç geçirerek baktığı, Peygamber Efendimizin (SAV) sözlerine ve duasına nail olan dünya harikası İstanbulun ve mukaddes vatan topraklarımızın değerini ve kıymetini bilerek canımız pahasına korumalıyız.
Atalarımızdan devraldığımız emanetleri korumak ve tarihi zenginlikleri gelecek nesillere aktarabilmek gayret ve şuuru içinde olmalıyız.

1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Hanın İstanbulun Fethiyle birlikte kendisine kılıç hakkı olarak verilen ve camii olarak Milletimiz tarafından  asırlarca İbadet edilen Ayasofya bugün mahsundur.Esirdir.Gariptir
Peygamber Efendimiz’in övgüsüne mazhar olan büyük komutan Fatih Sultan Mehmet ve onun kahraman askerlerini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00