SABAHATTİN KILIÇÇIOĞLU;``YENİ EKONOMİ PAKETİ UMUT VERİYOR``

DAĞ-SA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Turizmci - Sanayici İşadamı Sabahattin Kılıççıoğlu, Ekonomi Koordinasyon Kurulunun (EKK), Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında 5 Hazirandaki toplantısında alınan kararları değerlendirdi.

11.06.2016 11:31:27 0
SABAHATTİN KILIÇÇIOĞLU;``YENİ EKONOMİ PAKETİ UMUT VERİYOR``

DAĞ-SA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Turizmci - Sanayici İşadamı Sabahattin Kılıççıoğlu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK), Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında 5 Haziran’daki toplantısında alınan kararların ve yeni paketi değerlendirerek, “Üretimin ihracatın desteklenmesi, iş dünyasının yükünün hafifletilmesi yönündeki kararlar son derece sevindirici. Büyümede yeniden bir sıçrama yapabilmemiz, ileriye daha güvenle bakabilmemiz için yeni paket umut veriyor” dedi.

DAĞ-SA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Turizmci - Sanayici İşadamı Sabahattin Kılıççıoğlu, EKK’nın Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki 5 Haziran’daki ilk toplantısında alınan kararları iş dünyası olarak memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. EKK toplantısından, küresel ekonomik durgunluk riskine karşı 16 maddelik bir plan çıktığını belirten Kılıççıoğlu, “Her şeyden önce yeni Başbakanımızın hemen EKK’yı toplayarak bu kararları alması, ekonominin artık siyasetin gölgesinden çıkıp, tekrar gündemin ilk maddesi olacağını gösteriyor ki uzun zamandır bunu söylüyorduk. Çok önemli kararlar alındığını görüyoruz. Ekonomi yönetimimiz, ABD Merkez Bankası’nın 14-15 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştireceği toplantının etkileri yakından izlemesi, olası faiz artışına ve küresel belirsizliklere karşı eylem planı hazırlanması bize güven veriyor” diye konuştu.

ÜRETİM VE İHRACATA DESTEK

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonucu ortaya çıkan 16 aşamalı paketin ülkemizin 2016 yılı ekonomi politikasına yön vereceğini belirten Kılıççıoğlu, şöyle konuştu: “Paketteki yüzde 4,5’lik büyüme hedefine ulaşabilmek için üretim ve ihracat stratejimizin mevcut ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç var. Bu anlamda özellikle üretim ve ihracatı destek paketinin hayata geçirilmesi kararı alınması bizim için çok önemli. Şirket kuruluşları başta olmak üzere pek çok alanda iş dünyasının yüklerini azaltıcı kararlar alınması, işadamlarımıza nefes aldıracaktır.”

 “OSB’LERİN DESTEKLENMESİ ÖNEMLİ”

Sanayiye geçiş için üretim ve sanayi altyapısının değişmesine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kılıççıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda kararlar alınması, kaldıraç etkisi yapacak üretim alanlarında yatırımın teşvik edilmesi ekonomiye büyük hareket getirecektir. OSB’lerin desteklenmesi bu noktada önem taşıyor.”

FAİZ İNDİRİMİN DEVAMI GELMELİ

Faiz politikalarının güçlü büyüme ve üretime destek verecek nitelikte olması gerektiğinin altını çizen Kılıççıoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Finansman olmadan yatırım, büyüme ve istihdamın olması mümkün değildir. Bu nedenle, kaliteli ve uygun maliyetli finansmana hızlı erişim sağlanmalı. Faiz indiriminin devamı gelmeli. Alınan kararlarda olduğu gibi faiz politikaları güçlü büyüme ve üretime destek vermeli. Sonuç olarak bu paket, iş dünyasına güven veren ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayan pek çok düzenlemeyi içeriyor. Bizim de iş dünyası olarak bundan sonra daha fazla büyüme için daha fazla üretmemiz, daha fazla çalışmamız gerekiyor.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04