SIRHA ISTANBUL GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE SON BULDU

Büyük ilgiyle karşılanan gastronomi fuarı Sirha Istanbul hareketli 3 günün ardından son buldu. Fuarın bünyesinde gerçekleşen Dünya Pastacılık Kupası (coupe du Monde de la Patisserie) ve Şefler Olimpiyatı (Bocuse d?Or) gibi önemli yarışmaların kazananları

Gündem 19.11.2017 10:15:58 0
SIRHA ISTANBUL GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE SON BULDU

Büyük ilgiyle karşılanan gastronomi fuarı Sirha Istanbul hareketli 3 günün ardından son buldu. Fuarın bünyesinde gerçekleşen Dünya Pastacılık Kupası (coupe du Monde de la Patisserie) ve Şefler Olimpiyatı (Bocuse d’Or) gibi önemli yarışmaların kazananları belirlendi.

 

Pasta şeflerinin olimpiyatı olarak nitelendirilen Dünya Pastacılık Kupası’nın kazanan şekerleme dalında Yiğit Zeyneloğlu olurken çikolata dalında da Cihan Gültekin birincilik kupasını kaldırdı. Kazananlar Türkiye’yi Avrupa finallerinde temsil edecek.

 

Sirha Istanbul’un son gününde ise Şefler Olimpiyatı olarak da adlandırılan Bocuse d’Or yarışmasının kazananı belli oldu. Yarışmanın galibi Mutlu Şevket Yılmaz olurken Türkiye’yi Avrupa elemelerine katılma şansı yakaladı.

 

Uluslararası platformlarda da dünyanın en prestijli gastronomi yarışmaları olarak görülen Coupe du Monde de la Patisserie (Dünya Pastacılık Kupası) ve Bocuse d’Or (Şefler Olimpiyatı)’nın sunuculuğunu da gurme yazar Ebru Erberdi gerçekleştirdi.

 

Sirha Istanbul kapsamında gerçekleşen diğer önemli etkinlikler arasında Mutfakta Yaratıcılık Festivali olarak da adlandırılan Omnivore büyük ilgi gördü.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00