RUSYA'DA BULUNAN YARALI 21 YAŞINDAKİ MARDİNLİ TIP ÖĞRENCİSİ GENC İÇİN AMBULANS UÇAK TALEBİ

21 Yaşındaki Mardinli Yusuf Altınışık Rusya'da tıp eğitimi Gördüğü Üniversitenin Yurdunda 13.kattan karın üstüne düşerek ağır yaralanmasının ardından tedavi gördüğü sağlık kuruluşunda enfeksiyon kaptı.

Mardin 18.01.2023 19:16:00 0
RUSYA

21 Yaşındaki Mardinli Yusuf Altınışık Rusya'da tıp eğitimi Gördüğü Üniversitenin Yurdunda 13.kattan karın üstüne düşerek ağır yaralanmasının ardından tedavi gördüğü sağlık kuruluşunda enfeksiyon kaptı.

 

 Olayın duyulmasının ardından Mardin'in Yeşilli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Görev  yapan Babası Salih Altınşık ile Annesi Sedef Altıışık Rusya'ya giderek çocukları Yusuf Altınışık'ı ziyaret ettikleri hastanede enfeksiyon kapması nedeniyle ,sağlık durumunun giderek kötüleşmesi, ve Dil bilememeleri nedeniyle sorunlar yaşamaları nedeniyle,Oğulları Yusuf Altınışık'ı  Ambulans Uçak ile Türkiye'ye getirerek tedavi altına alınması için bir aydır uğraş veriyorlar.

 

Baba Salih Altınışık Cahange Org sitesinde açtığı Kampanya ile de sesini kamuoyuna duyurarak Oğlu Yusuf altınışık'ın Türkiye'ye gelmesi için destek verilmesi için kampanya başlattı. Kampanyada Baba Salih Altınışık;

 

‘’Oğlum Yusuf, Moskova’da kaldığı öğrenci yurdunda henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı 13'üncü kattan düştü. Hastaneye kaldırılarak, yoğun bakıma alındı. Haberi alır almaz biz de Rusya’ya geldik. 

Eşim ile birlikte hastane koridorlarında bekliyoruz. Perişan durumdayız. Oğlumu Türkiye'ye getirmek istiyorum. Rabbim kimseyi gurbette zora düşürmesin. Kendi insanın, kendi dilinden olmayınca burda çok zorluk çekiyoruz. Oğlumun sağlığının yanında maddiyat hiçbir şey ama maddi olarak çok zorluk çekiyoruz. Günlük masrafımız 150 dolar. Yalnızca evden hastaneye gitmek 700 lira ve bizim bunları karşılayacak durumumuz yok. 

Rusya'daki bazı prosedürlerden dolayı izin alıp, çocuğumuzu Türkiye’ye getiremiyoruz. Oğlumu Türkiye'de tedavi ettirmek için Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na rica ediyorum. Çocuğum burada günden güne eriyor. Lütfen oğlumun Türkiye'ye getirilebilmesi için yardım edin.  

Savaş nedeniyle ambulans uçak getirilemiyormuş ama Türk Hava Yolları’yla gelebilmesi mümkün. Hastane, seyahat edebilir raporu verdi. 

Bir an önce sürecin hızlandırılmasını istiyoruz. Burada çocuğum da moral olarak hiç iyi değil.''diyerek,Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca ve Dış işleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu'na seslenerek Oğlu Yusuf Altınışık'ın Ambulans Uçak ile Türkiye'ye getirilmesi için çağrıda bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19