ROFİFE FİLM KISA FİLM FESTİVALİ`NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Mersin Rotary Kulübü ve Akdeniz Rotary Kulübü desteğiyle bu yıl 9. su gerçekleştirilen Rofife Kısa Film festivalinde ödüller sahiplerini buldu. Ödül töreni sanat dünyasından çok sayıda kişiyi Mersin`de buluşturdu.

28.03.2017 19:47:44 0
ROFİFE FİLM KISA FİLM FESTİVALİ`NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Mersin Rotary Kulübü ve Akdeniz Rotary Kulübü desteğiyle bu yıl 9. su gerçekleştirilen Rofife Kısa Film festivalinde ödüller sahiplerini buldu. Ödül töreni sanat dünyasından çok sayıda kişiyi Mersin'de buluşturdu.

 

Mersin Rotary Kulübü ve Akdeniz Rotary Kulübü desteğiyle bu yıl 9. su gerçekleştirilen Rofife Kısa Film festivalinin ödül töreni Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.Ödül Törenine, Brezilya Büyükelçisi Eduardo Riccardo Gradilone Neto, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kültür Eski Bakanı ve CHP Mersin Milletvikili Fikri Sağlar, Kültür Eski Bakanı İstemihan Talay, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Sanatçılar; Defne Yalnız, Zuhal Olcay, İpek Tuzcuoğlu, Deniz Türkali, Defne Yalnız ile yönetmenler Gani Müjde, Kıvanç Sezer, Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Senarist Osman Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.

 

703 film arasında derece giren isimler ve eserleri ise şu şekilde;

 

Festivalin onur konuğu ülke Berizilya olurken, 9. Rofife Ustaya Saygı Ödülüne Yönetmen Atıf Yılmaz, Senarist Ödülüne ise Vedat Türkali layık görüldü. 9.Rofife onur ödülü ise Sinema Sanatçısı Zuhal Olcay ile yönetmen Gani Müjde ve senarist Osman Şahin'in oldu. 9.Rofife Türk Sineması Emek Ödülü Mithat Alam'a, Yönetmen Başarı Ödülü; Kıvanç Sezer ve Gülten Taranç'a, Oyuncu Başarı Ödülü Soner Erzincan'a, Fark Yaratan Sivil Sosyal Girişim Ödülü ise "’Sinemasal’’Fark Yaratan Sosyal Girişim Grubu'nun oldu.

 

Deneysel film kategorisi'nde ise Ece Kınacı; Seabırd ile 1., Arif Akdenizli; I Know My Murderer ile 2., Engin Türkyılmaz ise Önce Çoçuklar ve Kadınlar ile 3.lük alırken Teoman Cüneyt Acar; 5 dakika ile Şenol Cöm ise Eşit filmi ile mansiyon kazandı

.

Animasyon film kategorisi finalistleri ve dereceleri ise şu şekilde oldu. Murat Kılıç; Chıld Play ile 1., Yağmur Altan; Tavşan Kanı ile 2., Hüsseyin Gülgen; Zirve- ile 3.cü, Batuhan Köksal; Arkhe ve Merve Cirisoğlu Çotur'da The Box ile mansiyon aldı.

 

Belgesel Film Kategorisi'nde ise Eren Bektaş ve İbrahim Aybek; Müsahip ile 1., Gökhan Öcal; Süheyla ile 2., Rufat Alizade'de Tufula ile 3.lük kazandı. Aynı kategoride ise Barış Gül; Niepce’den Günümüze isimle filmi ile Caner Özarslan ise Bademler filmi ile mansiyon ödülü aldı.

 

Kurmaca Film Kategorisi'nde de Cahit Kaya Demir; Lütfi isimli filmi ile 1.lik ödülünün sahibi olurken, Ali Kışlar; Kefaret ile 2.lik, Hasan Kalender'de Tecahül-i Arif ile 3.lük aldı. Bu kategoride mansiyonun sahibi ve eseri ise Deniz Özden; Cemile’nin Takıntısı ile Süleyman Remirel'in Asfalt isimli filmi oldu.

 

9.Rofife Jüri Özel Ödülleri ise Kırmızı isimli filme ile Abdurrahman Demir'e, Siyah Çember isimli eseri ile de Hasan Can Dağlı'ya verildi.

 

Uluslararası Rotary 2430 bölge Guvarnörü Kanber Sağay Özel Ödülü, Ömer Ferhat Özmen'e Sokak Sineması isimli eseri nedeniyle verildi.9.Rofife Film Kulübü Ödülleri ve eserleri ise şu şekilde oldu; Adapazarı Rotary Kulübü; Artı 1, Antakya Rotary Kulübü; Peace Wıth Nature, Batıköy Rotary Kulübü; Koruyucu Aile, Dolmabahçe Rotary Kulübü; O Hala Çocuk, Fahriye Yonca Ayas; Özlemek, Gemlik Rotaract Kulübü; İsterdim, Batıköy Rotary Kulübü; Bir Adam, Kayseri Rotary Kulübü; Zirve,  Akdeniz

Rotary Kulübü; Kısa Çöp, Nadya Esen; Saat 13’ü vurduğunda, ur.2420. Bölge Rotaryen Eşleri; Duygulu Bir Başarı Hikâyesi.

Ödüller törene katılan sanatçalar, protokol mensupları ve rotary yöneticileri tarafından sahiplerine verildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82